Mutlu yaşam!

Uganda'da üniversitede okurken biriktirdiği harçlıklarıyla geldiği Türkiye'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni gezen ve hayatını Diyarbakır'da sürdürmeye karar veren Kerawiya, eşi ve iki kardeşini ikna ederek kentte yeni bir yaşama başladı.

Haberler 30.11.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ugandada üniversitede okurken biriktirdii harçlklaryla geldii Türkiyede Güneydou Anadolu Bölgesini gezen ve hayatn Diyarbakrda sürdürmeye karar veren ngilizce öretmeni Wanitho lvan Kerawiya, eini ve iki kardeini ikna ederek kentte yeni bir yaama balad.

Ugandada 7 yl önce Makerere Üniversitesi ngiliz Dili ve Edebiyat Öretmenlii bölümünü kazanan Kerawiyay (26) ailesi, yurt d seyahatiyle ödüllendirdi. Hangi ülkeye gidecei konusunda tercih hakk verilen Kerawiya, küçük yalardan beri görmeyi hayal ettii stanbulu gezmek için Türkiyeye gelmeye karar verdi.

stanbul gezisinin ardndan ülkesine dönmek zorunda kalan Kerawiya, eitimini tamamladktan sonra hiç aklndan çkarmad Türkiyeye bir kez daha gelmek için harçlklarn biriktirdi.

Bu kez Güneydou Anadolu Bölgesini gezmek için 3 haftalna Türkiyeye gelen Kerawiya, Diyarbakr, Gaziantep, anlurfa ve Batman ziyaret etme frsat buldu. Diyarbakrdan çok etkilenen ve ksa sürede edindii arkadalarnn tavsiyesiyle 4 yl önce kente yerlemeye karar veren Kerawiya, ikna ettii ei ve iki kardeini de Türkiyeye getirdi.

Yeni bir yaama baladklar Diyarbakrda ei ile bir özel okulda ngilizce öretmeni olarak görev yapan, bildii 11 dilin yan sra Türkçe ve Kürtçe de örenen Kerawiya, ksa sürede kentte güçlü bir gönül ba kurdu.

Kerawiyann en büyük dilei, çocuklarnn da Diyarbakrda dünyaya gelmesi.

- Türkiye beklediimden daha güzel bir ülke

Bir hayal ve seyahatle deien yaamn AA muhabirine Türkçe anlatan Kerewiya, küçüklüünde stanbul yazl bir tiörtü olduunu, bundan dolay stanbula merak duyduunu söyledi.

lk yurt d gezisinde tercihini stanbulu görmek için Türkiyeden yana kullandn belirten Kerawiya, stanbulda müzeleri ve Kz Kulesini ziyaret ettiini dile getirdi.

kinci seyahatini de douya gerçekletirdiini anlatan Kerawiya, Diyarbakr çok sevdim. nsanlar çok scakkanlyd. Her ey benim için çok iyi gitti. Hiç zorluk çekmedim. Evim gibiydi. Benim için Uganda gibi bir yerdi. 4 senedir Diyarbakrda yayorum. Türkiye güzel bir ülke. dedi.

Kerawiya, Ugandadan ilk etapta ngilizce öretmeni kz kardei ile geldiini, dier kz kardeinin de stanbulda gazetecilik bölümünde eitim gördüünü belirterek evlendikten bir sene sonra Diyarbakra gelen einin de Bismilde bir özel okulda ngilizce öretmenlii yaptn dile getirdi.

- Türkiyede bir aile kurdum

Özel bir okulda görev yaptn, meslektalar ve örencilerini görmediinde üzüntü duyduunu aktaran Kerawiya, Ugandadaki anne, baba, amca ve akrabalarn çok özlediini anlatt.

Ama ben de Türkiyede bir aile kurdum. Burada örencilerim, arkadalarm, öretmen arkadalarm var. Onlardan ayrlmak istemiyorum. Türkiyeden çk yok yani. Ugandadaki ailem beni ziyarete gelebilir. Buradan ayrlamyorum. Örencilerim de ailem de burada artk. Yeni ülkem buras. ifadelerini kullanan Kerawiya, ikinci düünlerini mays aynda Diyarbakrda yapacaklarn söyledi.

Kerawiya, örencilerinin de kendisini çok sevdiini vurgulayarak bir gün okula gelmediinde, hasta olduunda örencilerinin kendisini merak ettiini ve aradn söyledi.

- Doacak çocuumu da burada yetitireceim

Doacak çocuunu da Diyarbakrda yetitireceini ifade eden Kerawiya, Diyarbakrlym artk. Annemi de buraya getireceim. dedi.

Sanata olan merak ile de bilinen Ugandal Kerawiya, müzikle ilgilendiini, okuldan arta kalan zamanlarda kafelerde ark söylediini belirtti. Kerawiya, örencilerine ngilizcenin yan sra iir yazmay, ark söylemeyi örettiini, drama eitimi verdiini aktard.

- Diyarbakrl gibi

Ayn okulda görev yapan öretmen Esma Kor, Kerawiya Ugandal deil de Diyarbakrl gibi. dedi. Kerawiyann sempatik tavrlar ile örencilerinin gönlünde taht kurduunu ifade eden Kor, öyle konutu:

Kendisi ülkemizi o kadar benimsedi ki artk onu Ugandal olarak görmüyoruz. Örencilerimiz de biz de onu yabanc gibi görmüyoruz çünkü kendisi kültürümüzle o kadar badat. Hatta örencilerimize Diyarbakr gezdirdii çok oldu.

- Okula gelmedii günlerde çok üzülüyoruz

Örencilerden Timuçin Altunalan, Kerawiyay çok sevdiklerine iaret etti. Öretmenlerinin kendilerine büyük katk sunduunu dile getiren Altunalan, öretmenleri sayesinde yabanc dillerini gelitirme frsat bulduklarn anlatt.

Altunalan, Okula gelmedii günlerde çok üzülüyoruz. Onun gelmesini bekliyoruz. çaramba günü dersi yok, perembe gününü iple çekiyoruz. Dersleri çok güzel geçiyor. Ivan öretmene okul olarak çok hayranz. dedi.

Berken Tekin de çok sevdikleri öretmenlerinin hem eitim olarak hem de sosyal yaamlarnda yanlarnda olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git