Müziğin dili, rengi yoktur

Siirt'te Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan müzik kursuna ilgi gösteren yabancı uyruklu öğrenciler, Türk akranlarıyla müzikle iletişim kuruyor.

Haberler 06.01.2020 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte Türkmenistan, Gana, Suriye ve Sudan uyruklu 5 örenci, Türk akranlaryla müzik ile iletiim salyor.

Siirt Üniversitesinde okuyan yabanc uyruklu örenciler, Siirt Halk Eitim Merkezinde (HEM) açlan müzik kursuna ilgi gösteriyor.

Hafta sonu kurslara katlan yabanc uyruklu gençler, Türk akranlaryla enstrüman çalyor, kendi dillerinde arklar seslendiriyor.

Halk Eitim Merkezi ve Akam Sanat Okulu Müdürü Saraç Batur, AA muhabirine yapt açklamada, merkezin her ya grubuna hitap ettiini söyledi.

Kadn kursiyerlerin arlkta olduu merkezde yabanc uyruklu örencilere yönelik çeitli sanatsal faaliyetlerin icra edildiini belirten Batur, Yabanc uyruklu örencilere yönelik meslek edinme ve sanatsal kurslarmz devam ediyor. Hafta içi, hafta sonu ve gece kurslar verilmektedir. Halk eitim ve toplum merkezlerine devam eden kursiyerler hem meslek öreniyor hem de bo zamanlarn burada deerlendiriyor. diye konutu.

- Müziin dili, rengi yoktur

Müzik öretmeni Yeim lhan ise 2 ay önce açlan kursa 20 kiinin kayt yaptrdn aktard.

Derslerinden arta kalan zamanlarnda kurslara ilgi gösteren 20-35 yalarndaki yerli ve yabanc örencilere çeitli enstrüman dersleri verildiini belirten lhan, öyle konutu:

Kurslara ilgiden memnunuz. Siirt Üniversitesinde okuyan Türkmenistan, Gana, Suriye ve Sudan uyruklu örenciler, burada Türk akranlaryla gitar ve saz gibi enstrüman dersleri alyor. Türkçe ark söylüyoruz. çeitli ya grubuna hitap ediyoruz. Müziin ortak paydamz olduunu anlatyoruz çünkü müziin dili, rengi yoktur, insanlar birletiriyor. Birbirimizin dillerinden anlamyor olsak da müzikle anlaabiliyoruz.

- Müzik bizim ortak dilimiz

Türkmenistanl örenci Batyrek Mahammadov ise Türkiyede bulunmaktan çok mutlu olduunu belirterek, Okul çknda müzik kursuna gelerek arkadalarla sosyalleiyoruz. Müzik bizim ortak dilimiz, paydamzdr. Müzik ile balant kurabiliyoruz. eklinde konutu.

Gana uyruklu Celestina Quarshie de Siirtteki akranlaryla müzik kursunda çok güzel vakit geçirdiini aktard.

Türk halknn misafirperver olduunu ifade eden Quarshie Türkçe arklarn anlamn bilmesem bile akranlarmla birlikte müzie uyum salyoruz. Aslnda müziin evrensel bir dili var. Enstrüman eliinde arklar söyleyerek iletiim kuruyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git