Müzikle buluş!

Çocuklar İçin Çal Derneği, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Orta Okulu'na müzik sınıfı kazandırdı. Öğrenciler burada ilk defa müzik aletine dokundu.

Haberler 01.03.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

81 ili otostop yaparak gezen ve sokaklarda ark söyleyerek elde ettikleri kazançlar ile okullara müzik snf oluturun çocuklar çin çal Dernei, son olarak Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan ehit Üstemen Fehmi Takn Orta Okuluna müzik snf kazandrd.

çocuklar çin çal Dernei Genel Bakan brahim Yalçn, Diyarbakrda bu denli güzel bir projenin gerçeklemesinden dolay çok mutlu olduklarn belirtti. Yalçn, sözlerine öyle devam etti: Bugüne kadar 400den fazla okulda dernek olarak müzik etkinliklerini gerçekletirdik. Tabii ki sadece okul deil, bunlarn içerisinde rehabilitasyon merkezleri, çadr kentler, hastaneler ve onkoloji bölümlerinde yani çocuun olduu her yerde olmaya çaltk. çok deerli sanatçlarmzdan Gülen, Yavuz Bingöl ve Berfin Uluman derneimizin en büyük destekçileri. Onlarn katklar ve gönüllülerimizin destekleri ile bata Gaziantep, anlurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakrda çok güzel müzik snflar açtk. Buradan müjdesini de vermi olalm ksmetse önümüzdeki hafta da Arnn Hamur ilçesinde, Hamur Kaymakammzn kymetli eleri çidem Tuncerin giriimleri sonucu balatm olduklar iki müzik snf için bizlerde imkanlar dahilinde destek olmak için Hamurda olacaz. Hedefimiz 81 ilde müzik snf açmak. Tabii ki müzik snflar ile duyuruldu derneimiz ismi yalnz biz sadece müzik snf açmakla kalmyor bunlarn yannda tiyatro snflar ve resim snflar da açarak örencilerimizi sanatla buluturmaya gayret ediyoruz.

Surda çocuklar sanatla buluacak

Her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çaltklarn belirten Diyarbakr Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, çocuklar çin çal Derneinin Sura bir müzik snf kazandrma çalmalarnn çok deerli olduunu ifade etti. Bu tarz çalmalar çok önemsediini belirten çiftçi, Sadece snfla yorulmu, hayatn snavdan ibaret olduunu bilen bir gençlik deil bilakis hayatn her alanna dokunan, sanatla, sporla kendini yetitiren bir nesil istiyoruz. Bu konuda yaplacak her katk çok önemli. Bu konuda bu derneimiz kendi imkanlar dorultusunda bu ilerle uramalar takdire ayan. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Bizlerde hem belediye hem de kaymakamlk olarak bu gençlerimize destek vermek istiyoruz. Surumuzun muhtelif yerlerinde bu gençlerimiz ile koordineli bir ekilde çalacaz. nallah bu güzel ilerin sonucunda Surdaki her örencimiz sanat ve sporla temas edecek bir duruma gelir. Bu noktada katk sunacak herkesin yannda ve emrindeyiz dedi.

Sosyal medya araclyla çocuklar çin çal Dernei ile tantk

Diyarbakr Sur ilçesi ehit Üstemen Fehmi Takn Ortaokulu beden eitimi öretmeni Sevgi Yusufolu ise öyle konutu: Sosyal medya araclyla çocuklar çin çal Dernei ile tantk. Okulumuza valilik ve kaymakamlk araclyla zaten örencilerimize yardmlar yaplmakta. Yalnz okulumuzun müzik öretmeni çok gayretli ve baarl çalmalar yürütürken, müzik aletlerinin yetersiz olmasndan dolay örenciler ile yeteri kadar ilgilenemedii için bende çocuklar çin çal Dernei ile irtibata geçtim. Sa olsun bizleri krmayp dernek üyeleri ile birlikte okumuza bir müzik snf kazandrdlar dedi.

çocuklarn hayatlarna dokunuyorlar

Müzik snfnn açlnda katlan nsanlk Dergisi Genel Yayn Yönetmeni Emrah Doru, Bugün burada gerçekten örencilerin mutluluu görülmeye deerdi. nsanlk Dergisi olarak bugüne kadar 400 yakn okulda etkinlik yapan, çocuklar çin çal Derneini yürekten tebrik ediyor, baarlarnn devamn diliyorum. Bu gençler hiçbir beklentiye girmeden çocuklarn hayatlarna dokunuyorlar. Bu gençlere biraz imkan tannr ise eminim ki çok güzel iler yapacaklardr. yi ki iyilik var, iyi ki bu güzel iler ile ura halindeler ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git