Müzikle buluşma!

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki bazı okullarda konser veriyor.

Haberler 20.03.2019 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Yayl çalglar Topluluu, Kültür ve Turizm Bakanlnca yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamnda Diyarbakrl örencileri klasik müzikle buluturuyor.

Merkez Balar ilçesindeki MKB Fen Lisesi müzik öretmeni Visal Akgülün giriimiyle kente gelen zmir Devlet Senfoni Orkestras sanatçlarnn yer ald Anadolu Yayl çalglar Topluluu, 5 gün boyunca Diyarbakr ve anlurfadaki baz okullarda konser verecek.

Topluluun Diyarbakrdaki bir adresi de MKB Fen Lisesi oldu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte devlet sanatçlar örencilere müzik ziyafeti sundu. Sanatçlar konser sonunda örencileri keman ve viyolonselle de tantrd.

Keyifli anlar geçiren örenciler adna da okulun müzik grubu arklar seslendirdi.

- Onlar bize gelemezse biz onlara gideriz

zmir Devlet Senfoni Orkestras Sanatçs ve Anadolu Yayl çalglar Topluluu kurucusu Gündüz Öüt, AA muhabirine yapt açklamada, il, ilçe ve köylerdeki okullara giderek, çok sesli müziin enstrümanlarn tantmak ve sevdirmek istediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlnn katklaryla 4 yldr birçok ile giderek okullarda eitim konserleri verdiklerini belirten Öüt, Diyarbakrda da 6 okulda konser vereceklerini ifade etti.

Bayramzn dalgaland, tek bir çocuumuzun dahi olduu yerler bizim görev alanmzdr. Onlar bize gelemezse biz onlara gideriz. diyen Öüt, öyle konutu:

Mümkün olduunca sanat kurumlarnn olmad illere gitmeye çalyoruz. çocuklarmza ve gençlerimize devletin sanatçlarnn olduunu, müziin faydalarn anlatmaya çalyoruz. Ülkemizden ve dünyadan parçalar çalyoruz. Müthi bir ilgi var. Gençlerimiz çok açlar böyle eylere. Gençlerin hepsi çok yetenekli ve merakl. Güzel bir gelecek için gençlerimize her konuda daha fazla ilgi göstermek lazm. Onlar bize gelemiyorsa ayaklarna gitmek lazm.

Müzik öretmeni Akgül de Anadolu Yayl çalglar Topluluu ile internet üzerinden tanp Diyarbakra davet ettiklerini söyledi.

çocuklarn ayana müzii getirmenin harika bir ey olduunu anlatan Akgül, Örencilerin görerek, yaayarak, hissederek müzii dinlemelerinden çok haz aldk. Sanatçya ve konser salonlarna hep gitmek vard ama sanatçlarmz buraya geldiler. çok güzel bir etkinlik oldu. Umarm bu tarz etkinlikler hep devam eder ve Diyarbakr hep güzel etkinliklerle tantrz. dedi.

Örencilerden Mehmet Ali Sayar, önceden klasik müzie ilgisinin olmadn, yakndan görüp, dinlediinde farkl bir haz aldn, mutlu olduunu dile getirdi.

Esra Baran da Anadolu Yayl çalglar Topluluu ile bulumann heyecan verici olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git