Ne öğrendin diye sorun?

"Velilerimiz okul öncesi eğitim alan çocuğunu okuldan aldığında 'Bugün ne yedin?' diye sormak yerine 'Bugün ne öğrendin?' diye sorsa velinin katılımıyla başarıyı daha da yakalamış olacağız"

Haberler 25.03.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul Öncesi Eitim Kurumlar ve Eitmenleri Dernei (OKEVED) Genel Bakan Sefa Özdemir Ylmaz, eitimde baarnn salanmas için velilerin desteine ihtiyaç olduunu belirterek, Velilerimiz okul öncesi eitim alan çocuunu okuldan aldnda Bugün ne yedin? diye sormak yerine Bugün ne örendin? diye sorsa velinin katlmyla baary daha da yakalam olacaz. dedi.

Türkiyede okul öncesi eitimin rotasn deitirmek ve kurumlarda farkndalk oluturmak istediklerini vurgulayan Ylmaz, okul öncesi eitimde dört duvar arasndan çocuklar alp, bilimsel çalmalar yapmann mümkün olmadn dile getirdi.

Tematik hareket ederek çocuklar doaya çkartmak gerektiini düündüklerini aktaran Ylmaz, fiziksel aktivitelerin gün geçtikçe azaldn gördüklerini ifade etti.

Doayla bütünleerek okul öncesi eitimin modelini farkllatrmaya çaltklarn belirten Ylmaz, Tarm ve Orman Bakanlnn bu konuda desteklerini aldklarn bildirdi.

Bir okulun ayda en az bir defa doayla buluabilmesi gerektiine deinen Ylmaz, bata sivil toplum kurulular olmak üzere buna herkesin destek vermesi gerektiini söyledi.

- Okul öncesi eitimde kiisel geliime de dokunuyoruz

Türkiyede okul öncesi eitimde veli ve okullarn fiziki artlar açsndan sorun yaadklarn savunan Ylmaz, öyle konutu:

Türkiyedeki en büyük sorunlardan birisi velinin okullarn içerisine girmi olmas. Velinin gözünde bakma daha fazla arlk verilmesinden dolay eitim çok fazla önemsenmiyor. En önemli eitim ya 2-6 yatr. Bu ya grubundaki çocuklarmz eer okul öncesi eitimi doru bir ekilde alabilirlerse eitimin dier kademelerinde yüzde 70-80 baar salanyor. Okul öncesi eitimde kiisel geliime de dokunuyoruz. Velilerimiz çocuunu okuldan aldnda Bugün ne yedin? diye sormak yerine Bugün ne örendin? diye sorsa velinin katlmyla baary daha da yakalam olacaz. Bizim daha çok velilerin desteine ihtiyacmz var. çocua doru eitimlerle doru yaklaarak en iyiyi vermek durumundayz.Veliler okulda sadece yrtma ve yaptrma yapldn zannediyor. Bunlar da önemli ama bizler çocuun geliim alanlarna dokunmak zorundayz. Eitim programlarn çocuun iitsel ve görsel zekasna göre uyarlyoruz.

Okul öncesi eitimde engelli örencilerin de kaynatrma eitimiyle sisteme dahil edildiini kaydeden Ylmaz, her snfta bir engelli çocuun olmas ve o çocuun kazanlmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git