"Neden annelerin çocukları yanında değil?"

"(Diyarbakır anneleri) Neden annelerin çocukları yanında değil? Okul çağındaki çocuklar neden götürülüp teröre katıldı? Çocuk işçiliği konusunda cümle kuran sendika var. Peki neden çocukların terörizme katılması konusunda cümle kurmuyor?"

Haberler 28.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerine ilikin, Neden annelerin çocuklar yannda deil? Okul çandaki çocuklar neden götürülüp teröre katld? çocuk içilii konusunda cümle kuran sendika var. Peki neden çocuklarn terörizme katlmas konusunda cümle kurmuyor? dedi.

Yalçn, Diyarbakrda bir otelde düzenlenen Eitim-Bir-Sen 10. Bölge Toplants ve Eitim Programnda yapt konumada, binlerce çocuun kandrlarak daa kaçrldn söyledi.

Elleri kalem tutmas gereken çocuklarn daa kaçrldn ve ellerine silah verildiine dikkati çeken Yalçn, Diyarbakr annelerinin çlklarn önemsediklerini ifade etti.

Annelerin 3 Eylülde oturma eylemi balattna deinen Yalçn, unlar kaydetti:

Neden annelerin çocuklar yannda deil? Bu okul çandaki çocuklar neden götürülüp teröre katld? çocuk içilii konusunda durmadan cümle kuran sendika var. Peki neden çocuklarn terörizme katlmas konusunda cümle kurmuyor? Neden gelen talimata göre okullar boykot ediyor? Neden yaklan okullara, karne günü okullara molotofkokteyli atlmasna ses çkarmyor? Neden HDPnin önündeki anneleri ziyaret etmiyorlar?

- Bu, son derece yerinde bir admdr

Türkiyenin huzuru temin etmeye yönelik her türlü hareketini desteklediklerini vurgulayan Yalçn, ülkenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye bar ve huzuru getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekatn desteklediklerini anlatt.

Harekatn önemine dikkati çeken Yalçn, sözlerini öyle tamamlad:

Bu, son derece yerinde bir admdr çünkü corafyann huzur bulmas, orada yapmak istedikleri mühendisliin baarsz olmasna bal yoksa bu corafyann huzur bulma ihtimali yok. Türkiye, bu süreçte bir onur mücadelesi, corafi açdan bir huzur mücadelesi veriyor. srailde bir gazete manet atyor: 6 ylda yaptmz hazrlk 6 günde gitti diyor. Burann da içinde bulunduu zeminin alnmas için yüz yldr gayret gösteriliyor. Türkiye, bu oyunu bozarken orada varlk mücadelesi verip güvenli bölge, tampon bölge temin ederek ülkemize snm kardelerimizi yeniden oraya aktararak kendi ülkesinin toprak bütünlüünü salamaya çalrken içeride kafa bozan tipler var.

Bunlar anlyoruz. Bu ülkenin aydn klkl hainleri var. Ad aydn ama o aslnda bir lejyoner, beslemedir.

Toplantya çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerini temsilen Ayegül Biçer ile Türkan Mutlu da katlarak teekkür konumas yapt.

Ana Sayfaya Git