Nemrut "aşkı" engel tanımadı

Lisanslı dağcılar Mehmet Küçükkelepçe ve Mehmet Ali Yılmaz, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan, Nemrut Dağı'na 7 saatte tırmandı.

Haberler 24.01.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lisansl daclar, Adyaman Kanyon, Doa ve Daclk Kulübü Bakan Mehmet Küçükkelepçe ile Daclk Federasyonu Adyaman l Temsilcisi Mehmet Ali Ylmaz, souk k günlerine aldrmadan, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan, 2 bin 134 rakml Nemrut Danda bir gece geçirdi.

Yükseklii ve buna bal olarak etkili olan kar ya nedeniyle k aylarnda ziyaretçi says ciddi oranda azalan Nemrut, iki dacya ev sahiplii yapt.

Yaklak 7 saat süren zorlu trmann ardndan zirveye ulaan daclar Küçükkelepçe ile Ylmaz, günein douu ve batnn en güzel izlendii yer olan Nemrutta sfrn altnda 30 dereceyi bulan soua ramen bir gece geçirdi.

Önceki yl da k aynda Nemruta çkan daclar, tarih kokan, kar altnda kalan heykelleriyle esiz bir manzara sunan Nemrutun tadn bir kez daha çkard.

- Nemrut ak yaanmadan anlalmaz

Daclardan Küçükkelepçe, Nemruttan dönüünün ardndan gazetecilere yapt açklamada, kendisini büyüleyen Nemrut Dann beyazlar içerisindeki halinin bir baka güzel olduunu belirtti.

Nemrut Dana ulaabilmek için 7 saat trmandklarn aktaran Küçükkelepçe, öyle dedi:

Nemrut Dandan ini bir az daha erken oldu. 5 saatte indik. Bu bizim ikinci geliimiz fakat asla son olmayacak. Bunu gelenek haline getirdik ve artlar uygun olduu taktirde her sene gelmeye devam edeceiz. Nemrutu irin, kendimizi Ferhat olarak görüyoruz. Nemrut ak gerçekten yaanmadan anlalmaz.

Ana Sayfaya Git