Neslimizi kaybediyoruz

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Kaya, ahlaktan uzak, gayrı meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmleri ile nesillerin bozulduğunu ifade etti.

Haberler 09.03.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

11. Bölge Toplants için anlurfaya gelen Ö-DER Genel Bakan Yardmcs Yakup Kadri Kaya, anlurfa, Elaz, Diyarbakr ve Mardin Ö-DER il temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantda eitim sorunlar ile ilgili görü alveriinde bulunuldu.

Toplant öncesinde basn açklamas yapan Kaya, slam corafyasnda barn ve huzurun hkim olmas temennisinde bulunarak, Toplantmza balarken öncelikle ehitlerimize rahmet, yaknlarna sabr- cemil diliyor, bata slam corafyas olmak üzere tüm dünyada barn, huzurun hkim olmasn Allah-u Teldan diliyorum. dedi.

Gvurun kalkanndan bize fayda gelmez. Kendi kalkanmz kendimiz yapmalyz

Necmettin Erbakan Hocann uurlu nesiller uurlu öretmenlerin elinde yetiecektir sözlerine atfta bulunan Kaya, ubat aynn son haftas, Ö-DER in kuruluunda bizlere rehberlik eden, yol gösteren Erbakan Hocamzn vefatnn seneyi devriyesi idi. Hocamzn sözü hala hafzamzdadr. uurlu nesiller uurlu öretmenlerin elinde yetiecektir. Hocamzn vefatnn 9uncu yl devriyesi olmas sebebiyle kendisini rahmet ve minnetle anyoruz. 2010 ylndaki öretmenler günü münasebetiyle söyledii sözü hatrlatyoruz. Gvurun kalkanndan bize fayda gelmez. Kendi kalkanmz kendimiz yapmalyz. te bugün yaananlardan unu anlyoruz ki eitimde, sanayide, salkta, hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalmalarn yaplmasnn ehemmiyeti yüksektir. Bu çalmalar yapacak en büyük zenginliimiz ise insan kaynamzdr. Bunu salkl planl ve verimli bir ekilde yapmas gereken kurum ise Milli Eitim Bakanldr. ifadelerini kulland.

Milli Eitim Bakanlmz köklü deiiklikler yerine sadece ekilsel deiikliklerle uramaktadr

Basn açklamasnn devamnda Milli Eitim Bakanlna önerilerde bulunan Kaya, Milli Eitim Bakanlna ve ilgili kurumlara önerimiz; ülkemizin yetimi akademik, ehliyetli ve liyakatli insanlarndan faydalanarak sorunlarn çözülmesi için admlar atmas, sivil toplumla bir olup ortak akl çaltrarak eitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir. Peki, bizler her çözümü bakanlktan m bekleyeceiz? Hayr. Mill meselelerin, mill birlikle çözülebileceini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini tan altna koymas gerektiini hatrlatmay bir görev kabul ediyoruz. Eitimin içinde bulunduu çkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eitim raporlarmz gerekse basn açklamalarmzla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz. Milli Eitim Bakanlmz köklü deiiklikler yerine sadece ekilsel deiikliklerle uramaktadr. Öretmenin deerinin dütüü, ahlaktan uzak, gayr meru ilikiler üzerine kurulmu televizyon dizi ve filmler ile nesillerimiz ifsat edilmektedir. dedi.

Öretmenler arasndaki kadrolu, sözlemeli, ücretli ayrm kaldrlmaldr

Öretmenler ile ilgili sorunlara da deinen Kaya, nternet ve sosyal medya üzerinden yaplan kirli alglar, siyasilerin ötekiletirici ve germe siyasetleri, sorunlarmz çözmek yerine artrmaktadr. Öretmen eksikliinin bir an önce giderilmesi, öretmenler arasndaki kadrolu, sözlemeli ücretli ayrmnn kaldrlmas için acil ve kalc çalmalarn yaplmas gerektiini hatrlatmay bir görev addediyoruz. Ortaöretimde yaplmas düünülen yeniden yaplanmann, ilan edilen haliyle yaraya merhem olmayacan sadece çözümsüzlüü artracan hatrlatyoruz. çünkü yaplacak çalma birikmi sorunlara çözüm üretmekten ziyade, yaray pansuman edici geçici bir çalmadr. diye konutu.

Kaya açklamasnn sonunda, eitimle ilgili derdi olan herkesi yaplan ifsatlar birlikte durdurmaya ve birlikte güzel iler yapmaya davet ettiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git