Nüfus müdürlükleri açık

ÖSYM, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na katılacak adaylardan kurallara uygun nüfus cüzdanı olmayanların mağduriyet yaşamaması için 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesini yayımladı.

Haberler 11.03.2017 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM), 12 Mart Pazar günü yaplacak Yükseköretime Geçi Snavna (YGS) katlacak adaylardan kurallara uygun nüfus cüzdan olmayanlar için 07.00-09.45 saatleri arasnda açk tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesini yaymlad.

ÖSYMden yaplan yazl açklamaya göre, 12 Mart 2017deki YGSye katlacak adaylardan, nüfus cüzdan olmad veya nüfus cüzdannda T.C. kimlik numaras, fotoraf, souk damga bulunmad için snava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüünce belirlenen il ve ilçe nüfus müdürlükleri, snav günü 07.00-09.45 saatleri arasnda açk tutulacak.

Kayp veya deitirme nedeniyle T.C. kimlik kart almak için nüfus müdürlüüne bavuran adaylar, nüfus müdürlüü personeli ile ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2017-ÖSYS bavuru bilgilerine T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleri ile eriebilecek.

- Adaylara uyarlar

ÖSYM açklamasnda adaylara u uyarlarda bulunuldu:

T.C. kimlik kart talep eden aday ile MERNS veri tabanndaki kii kayd ve ÖSYS Aday lemleri Sisteminde bavuru bilgileri bulunan adayn kimlik bilgilerinin ve fotorafnn karlatrlmas sonucunda bilgilerin birebir tutmas, fotorafn ayn kiiye ait olduunun tespiti ve müdürlük personeli tarafndan sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde, adaya Geçici Kimlik Belgesi ve Kimlik Kart Talep Belgesi düzenlenecektir. Adayn, ÖSYS Aday lemleri Sisteminde yer alan bavuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdan Talep Belgesine eklenerek, ilgilinin dosyasnda saklanacaktr. Bu amaçla nüfus müdürlüüne giden adayn yannda, 2017-YGS Snava Giri Belgesi ile 2 biyometrik fotorafnn olmas, ilemlerin daha kolay ve hzl olmasn salayacaktr.

Ana Sayfaya Git