Nusaybinli terör mağduru öğrenciler için etkinlik

Mardin'in Nusaybin Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesinin iş birliğiyle terör mağduru öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Haberler 13.11.2016 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ouzhan lkokulunda okuyan terör maduru örenciler için hazrlanan etkinlik kapsamnda, örenciler Mardinin tarihi ve turistik yerleri gezdi ve doyasya elenme frsat buldu.

Mardin Müzesini ziyaret eden örenciler, unutulmaya yüz tutmu cam alt boyama, kök boya bask, ebru gibi el sanatlarn yapmay örendi.

ÖRENCLER çN ETKNLK

Sanat Tarihçisi ve Müze Görevlisi Seher vrendi, 2010 ylndan beri devam eden müze etkinliklerini okullarla i birlii içerisinde yürüttüklerini söyledi.

Nusaybin Kaymakaml ile ortak bir proje hazrladklarn kaydeden vrendi, Kaymakamln belirledii 35 kiilik örenci grubu müzeyi gezdi. Buraya gelen minik çocuklar bize emanet. Eitim salonlarnda daha çok kaybolmaya yüz tutmu el sanatlarn yaptryoruz. Örencilerimizle atölyelerde cam alt boyama, maden para basks, kök boya, ebru ve resim çalmas yaptk. diye konutu.

vrendi, çocuklarn müzede çok keyifli vakit geçirdiini ve rahat bir nefes alma frsat yakaladn ifade etti.

Öretmen Davut Sincar da Terör saldrlar nedeniyle çocuklarn psikolojileri bozulmutu. Bu etkinlik çocuklara moral oldu. Bu programa vesile olanlara teekkür ediyoruz. dedi.

Örencilerden 10 yandaki Rafiye imek, müzeyi çok merak ettiini, etkinlik sayesinde müzeyi gezme ve el sanatlarn örenme frsat yakaladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git