O bir kitap doktoru!

Çocuk yaşlarda başladığı mesleğini 10 metrekarelik dükkanında 45 yıldır sürdüren Mehmet Sıddık Arslan, bugüne kadar on binlerce kitabı ciltleyip, yenileyerek okuyucuyla buluşturdu

Haberler 19.02.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ypranan kitaplar, 45 yllk cilt ustas Mehmet Sddk Arslann elinde adeta yeniden hayat buluyor.

Tarihi Sur ilçesinde doup büyüyen Arslan, 15 yanda balad bu meslekte yllarca çraklk yapt.

Meslekte kendisini gelitiren ve usta olan Arslan, tarihi Ulu Cami karsnda açt 10 metrekarelik dükkannda eskiyen kitaplar ciltleyip yenileyerek, okuyucu ile buluturuyor.

Bugüne kadar onlarca çrak yetitiren Arslan, teknolojik gelimelere ramen kitaplara duyduu ak ile mesleini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

KTAP KOKUSUNU ALMADAN DURAMIYORUM

Arslan, geçmite bu meslee çok fazla rabet olduunu ancak teknolojik gelimelerden sonra bu ii yapanlarn saysnn günden güne azaldn söyledi.

Ypranm kitaplar onarmaktan mutluluk duyduunu vurgulayan Arslan, Eski Kuran- Kerim geliyor, eksik yapraklar tamamlyorum. çok ypranm kitaplar onarp, ciltliyorum. Kitap kokusunu almadan duramyorum, iimi severek yapyorum. Baz kitaplar toparlamak için iki saat urayorum. diye konutu.

Eskiden talep çoktu. O dönemde tarihi ve okul kitaplar ile ansiklopediler çok geliyordu. Bazen gece yarsna kadar çalyorduk, yetitiremiyorduk. yi para kazanyorduk. diyen Arslan, bu nedenle geçmite meslee ilginin de yüksek olduunu aktard.

Arslan, On binlerce kitap ciltledik. O günleri çok aryoruz. dedi.

Onlarca çrak yetitirdiini anlatan Arslan, Mücellitlik (ciltçilik) tamamen el emeidir. imdi iimiz büyük ehirlerde teknolojik cihazlarla yaplyor. Binlerce kitab tek seferde ciltliyorlar. Onlar teknolojiyle çalyor, bizim yaptmz ise el emeidir. dedi.

Arslan, eski kitaplar yenilemenin büyük haz verdiini belirterek, Ypranm, okunmayacak durumdaki kitaplar onarmak houma gidiyor. Kendimi kitap doktoru olarak görüyorum. Nasl bir hasta doktora gittiinde iyileince doktor mutlu oluyorsa ben de öyle mutlu oluyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git