O bir üniversite öğrencisi Halime

Şırnak'tan ailesiyle Hakkari'deki 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası'na gelen 21 yaşındaki Halime İlçin, yemek pişirmekten koyun sağmaya, peynir ve tereyağı yapımından yeğenlerinin bakımına kadar her işe koşturuyor

Haberler 25.08.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim masraflarn karlamak ve ailesine yardmc olmak için rnaktan Hakkarideki Berçelan Yaylasna gelen üniversite 3. snf örencisi Halime lçin, zorlu yayla yaamna ramen her ie koturuyor.

rnakn dil ilçesinde yaayan 21 yandaki lçin, hayvanclkla uraan ailesiyle yaylalarda çalrken hayali olan üniversiteyi kazanmak için de okula devam etti.

Azimle çalan ve derslerini ihmal etmeyen lçin, 3 yl önce girdii snavda Krehir Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danmanlk ve Rehberlik Bölümüne yerleerek emeklerinin karln ald.

Üniversite hayatna devam eden lçin, eitim masraflarn karlamak ve ailesine yardmc olmak için yaz aylarnda yaylalara çkarak, hayvanclkla uraan anne, baba ve aabeylerine yardm ediyor.

Bu yl ailesiyle Hakkarideki Berçelan Yaylasna gelen lçin, burada yemek piirmekten koyun samaya, peynir ve tereya yapmndan yeenlerinin bakmna kadar her ie koturuyor.

Yaylada 4 ay boyunca her türlü zorlua ramen ailesinin yannda olmann mutluluunu yaayan lçin, bo zamanlarnda da derslerini tekrar ederek gelecek eitim ylna hazrlanyor.

ALEMLE ZAMAN GEçRMEKTEN MUTLUYUM

lçin, AA muhabirine yapt açklamada, ailesinin hayvanclkla uratn bu nedenle yazn sürülerini Hakkarinin yüksek rakml yaylalarna getirdiklerini söyledi.

Yaadklar köyde scak hava nedeniyle hayvanclk yapmann zor olduunu anlatan lçin, Bu sene Berçelan Yaylasna geldik. Ben de aileme yardmc oluyorum. Sabah erken uyanp kahvalt ve yemekleri hazrlyorum, bulak ve çamarlar ykyorum, bazen koyun sayorum. Burada peynir yapyoruz. Elde ettiimiz süt ürünlerini satarak kazanç salyoruz. diye konutu.

Eitim hayatnn da devam ettiini dile getiren lçin, u ifadeleri kulland:

Yük olmamak için yaz aylarnda ailemle birlikte çalyorum. Tüm gün koturmaca içindeyiz. Yaylada koturmayan yok. Yaylada da olsa ailemle vakit geçirmekten mutluyum. Memleket hasreti de çekiyoruz ama az kald döneceiz. Pandemi sürecinde ailemle daha fazla zaman geçiriyorum. Bu zaman zarfnda hem evdeki ileri hem de eitimimi ayn anda yürüttüm. Zordu ama üstesinden geldim.

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Baba Mahmut lçin de kznn hem üniversite okuyup hem de kendilerine yardmc olduunu belirterek, Bize her konuda yardm ediyor. Kzmla gurur duyuyorum. Yayla hayatna iyi ayak uyduruyor. Her eyin bir zahmeti var. Bu i zordur ama bizim iimiz de bu. dedi.

Ana Sayfaya Git