O görüntüye soruşturma!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde eski Başbakan Adnan Menderes'in idamını konu alan animasyonun ortaokul öğrencilerine izletilmesi ile ilgili soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da animasyonun ortaokul öğrencilerine izletilmesi ile ilgili, "Bu gözden kaçan bir hata. Bununla ilgili inceleme başlattık" dedi.

Haberler 25.03.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzaktan eitimin ilk gününde EBA TV üzerinden ortaokul örencilerine, Adnan Menderesin idam sehpasna götürülmesi ve idamna ilikin görüntülerinden oluan animasyon izletildi. Konu ile ilgili açklama yapan Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazrlamak için ekibiyle büyük bir gayret göstererek çaltklarn, söz konusu etkinlik görüntülerini güvendii için denetleme ihtiyac duymad ekibin hazrladn belirtti. Selçuk, Etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamyorum ve çocuklara uygun olmadn düünüyorum. Nasl ki okullarmzdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yaynlara da göstereceiz dedi.

Bakan Selçuk, yapt bu açklamann yan sra, animasyonun hazrlanmasnda ve yaynlanmasnda sorumluluu olan görevliler hakknda soruturma balatlmas talimatn verdi. Bunun üzerine söz konusu içeriklerin hazrlatlmasnda sorumluluu bulunanlarla ilgili soruturma balatld. Ayrca, uzaktan eitim ders içeriklerinin kontrol sürecinde bundan sonra daha hassas inceleme yaplmas yönünde tedbirler alnd bildirildi.

MLL ETM BAKANI SELçUK: NCELEME BALATTIK

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, uzaktan eitimin ilk gününde eski Babakan Adnan Menderesin idamn konu alan animasyonun ortaokul örencilerine izletilmesi ile ilgili, Bu gözden kaçan bir hata. Bununla ilgili inceleme balattk dedi.

Bakan Selçuk, özel bir kanalda katld programda gündeme ilikin açklamada bulundu. Bakan Selçuk, uzaktan eitimin ilk gününde eski Babakan Adnan Menderesin idamn konu alan animasyonun ortaokul örencilerine izletilmesi ile ilgili soru üzerine, konuya Ziya öretmen olarak pedagojik yönden baktn söyledi. Bakan Selçuk, Bu mesele, bizim o günkü konumuzla yani dersle ilgili de deil. Bu ders aralarndaki bir etkinlik kuayla ilgili. Etkinlik aralarna belgeseller ya da örencilere yararl olabilecek sanatsal, sportif içerikler konuluyor. Bu içerikler konulurken tabii süre çok dar olduu için bütün ekip gece yarlarna kadar çalyoruz. O arada isimlendirmede bir hata olmu. Milli Eitim Bakanl unu ister mi; dünya çapnda bir proje yapyor, bir hafta, 10 günde dünyada bir iki ülkede yaplabilen bir proje yapyor ve bu projeyi kötülemek için kendi kendimize bir zarar vermeyi herhalde istemeyiz. Bu gözden kaçan bir hata. Bununla ilgili inceleme balattk zaten dedi.

HATA OLMU

Bakan Selçuk, hatann nereden kaynaklandna ilikin soru üzerine, imdi bu ekip, öylesine hummal bir çalma içerisinde ki, benim kiisel olarak tek tek haftalarca izlemem mümkün deil. Bakan niye bakmad sorusunun yant olarak söylüyorum. Ama çerçeve olarak neyi nasl yapacaz ile ilgili arkadalarmz yüzlercesi bu konuya eiliyor. Gece yarlarna kadar uzayan çalma srasnda bir içerik yerine yanllkla baka bir içerik konuluyor. Bizim ekiplerimiz kontrollü olarak bu içeriklere bakyor ve bu kontroller srasnda bir hata olmu. Bunu projenin tamamn kötüleyecek ekilde ele almak doru deil diye konutu.

OKULLAR NE ZAMAN AçILACAK

Bakan Selçuk, okullarn ne zaman açlaca ilikin soru üzerine, Yarn Salk Bakanmz ve Bilim Kurulu ile beraber bir toplantmz olacak. O toplant sonucunda zaten bir deerlendirme yaplr. Önemli olan bu deerlendirmenin veliye dayal olarak yaplmas. Yani bizim kiisel görüümüzle, açalm ya da açmayalm diyeceimiz bir ey deil. Somut göstergelere bakacaz ve karar vereceiz ifadelerini kulland.

VELLERMZ ENDE ETMESNLER

Bakan Selçuk, özel okullarda bu ay verilmeyen derslerin baka zaman diliminde muhakkak yaplacan söyleyerek, Bu dersler iptal yaplmayacak, dolaysyla konu boa dütü diye bir ey söz konusu deil. Bütün özel okullarn temsilcileri ile de zaman zaman toplantlar yapyoruz görüüyoruz. Velilerimiz endie etmesinler, bu telafileri yapacak olan öretmenlerimiz yine bu okullardaki öretmenlerimiz. O yüzden, bu ay yaplmam ama daha sonraki ay telafi edilecek yani her ekilde bu ders yaplacak ifadelelerini kulland.

Ana Sayfaya Git