O hat değişti!

MEB'in "ALO 147" hattının yerine "444 0 632" numaralı hat hizmette.

Haberler 31.07.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun talimatyla ALO 147 hatt kaldrlarak yerine bata öretmenler olmak üzere örenci, veli ile dier vatandalara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacyla MEB letiim Merkezi 444 0 632 telefon hatt kuruldu

Milli Eitim Bakanl letiim Merkezi danma hattndan Bakanln i ve ilemlerine ilikin her türlü konuda bilgi alnabilecek

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun talimatyla ALO 147 hatt kaldrlarak yerine bata öretmenler olmak üzere örenci, veli ve dier vatandalara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacyla Milli Eitim Bakanl (MEB) letiim Merkezi 444 0 632 telefon hatt kuruldu.

Bakan Selçukun talimatyla ALO 147 hatt, kamuoyunda ikayet hatt olarak alglanmas ve öretmenlerin ikayet konusu edildii gerekçesiyle kaldrld.

ALO 147 yerine yeni hizmete balayan Milli Eitim Bakanl letiim Merkezi 444 0 632 danma hatt, öretmen odakl hizmet verecek. Bu kapsamda, öretmenler, yer deitirme ilemleri, maalar, ek ders ücretleri, mesleki çalmalar, eitim ve öretim ödenei, özlük ilemleri, sosyal tesis ve lojman kullanm, yurt d görevlendirmeleri gibi konularda, öretmen adaylar ise ilk atama ilemleri, kadro talepleri gibi Bakanln görev alanndaki bütün alanlarda hizmet alabilecek.

Danma hatt ayrca, örgün eitim ça dna çkan ve yaygn eitim kurumlarna devam eden Türkiye veya yurt d programlarna kaytl örencilere, yeni kayt, kayt yenileme, snav i ve ilemleri, ücret iadeleri, mezuniyet i ve ilemleri ile sistem üzerinden yaplabilecek bilgi güncellemeleri konularnda da hizmet verecek.

444 0 632 numaral hat hizmette

Örgün eitim kapsamndaki örenci ve veliler, danma hattndan okul öncesi, ilköretim ve ortaöretim kurumlar mevzuat, örencilerin kayt ilemleri, örencilerin snf geçme ve devam durumlar, nakil i ve ilemleri, özel eitime ihtiyac bulunan örencilerin eitim ve rehberlik süreçleri, BLSEM snavlar, özel okul snavlar, parasz yatllk ve bursluluk snav, liselere geçi snav, e-Okul veli bilgilendirme ve 8383 mobil bilgi servisi kullanm hakknda danma hattndan bilgi edinebilecek.

Ders kitaplar içerikleri datm ve temini, okul aile birlikleri, sosyal etkinlikler, tamal eitim, okul, derslik ve eitim öretim materyalleri eksiklikleri, fiziki altyap talepleri, okul kantinlerindeki ürün sat ile denetimi, destekleme ve yetitirme kurslar, yurt ile pansiyonlarda barnma i ve ilemleri, örencilerin klk kyafetleri, denklik ilemleri, FATH Projesi, EBA sistemi, öretmen ihtiyac, resmi tatiller ve Bakanln projeleri konularnda da hatttan faydalanabilinecek.

- Vatandalar da yararlanacak

Vatandalar da iletiim hatt araclyla Bakanlk mevzuat, Bakanlkça yaplan motorlu tat sürücü kursu, protokol snavlar, yeterlilik snavlar, unvan deiiklii ve görevde yükselme snavlar, yabanc hükümet burs ilemleri, yaygn eitim kurslar, sertifika programlar, Bakanln ihaleleri, özel okul açma kapatma, kurs açma ve kapatma, kurum çalma usul ile esaslar gibi konularda danmanlk hizmeti alabilecek.

Ana Sayfaya Git