O kitaplar köy okulundaki öğrencilere ulaştı

2 arkadaşın başlattığı proje meyvesini vermeye başladı. Köy okulundaki öğrenciler için topladıkları kitaplarla kütüphane açtılar

Haberler 04.12.2019 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki genç kzn köy okullarna kitap toplamak için düzenledii konserden elde edilen 2 bin 500 kitap, köy okullarndaki örencilere ulat.

Diyarbakrda Hatice Tunç ve Rojda çakmak isimli genç kzlar bir ilke imza atmt. 2 arkada, 2018 O Ses Türkiye Yarmasnda birinci olan Ferat Üngör ve 2019 O Ses Türkiye Yarmasnda ilk elemeleri geçen Hayri Kasaç ile görüerek projelerini anlatt.

ÖRENCLERLE BULUTU

Yaplan görümelerin olumlu geçmesi üzerine kollar svayan genç kzlar, konser organize etti. Bu kapsamda konsere gelenlerden bilet yerine köy okullarna balanmak üzere kitap alnacan duyuran ikili, 500 kitap hedefledikleri etkinlikte 2 bin 500 kitap topland. O kitaplar genç kzlar tarafndan köy okullarnda okuyan çocuklara kavutu. Okullarda kütüphaneler kuruldu, kitaplar yerletirildi. lk okuma dersine de projeye destek veren arkadalar örencilerle birlikte okudu. Sevinçleri gözlerinden okunan köy okullarnda bulunan örenciler, mutluluklarn kitap okuyarak gösterdi.

Ana Sayfaya Git