O öğretmene beraat yok!

Düşük not vererek öğrencilerini dersten bıraktığı iddiasıyla yargılanan ancak beraatine karar verilen öğretmen hakkındaki hüküm, Yargıtay tarafından bozuldu.

Haberler 27.05.2022 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 5. Ceza Dairesi, örencilerine düük not vererek dersten brakt iddiasyla yarglanan öretmen hakknda verilen beraat kararn, snav katlarnda uzman bilirkii incelemesi yaplmadan hüküm kurulduu gerekçesiyle bozdu.

Dairenin kararna göre, 2012-2013 eitim-öretim ylnda Adanadaki bir lisede görevli olan matematik öretmeni, 5 örencisine snavda almalar gerekenden daha düük not vererek dersten kalmalarna sebebiyet verdi.

Örencilerin ikayetleri üzerine balatlan soruturma sonras öretmen hakknda, görevi kötüye kullanma suçundan dava açld. Yarglamay yapan Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi, sank öretmenin beraatine hükmetti.

Beraat kararna yaplan itiraz üzerine dava dosyas, Yargtay 5. Ceza Dairesine geldi. Temyiz istemini görüen Daire, öretmen hakkndaki beraat kararn bozdu.

- Kararn gerekçesinden

Dairenin bozma kararnda, yerel mahkemenin karar vermeden önce ikayetçi örencilerin snav katlar ile dava dosyas kapsamndaki deliller hakknda uzman bilirkii incelemesi yaptrmadan sank hakknda beraat hükmü kurduu ifade edildi.

Bu durumun kanuna aykr olduu ve davada eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle öretmen hakknda beraat verildii belirtilen kararda, Madurlarn snav katlarnda eksik puanlama yaplarak düük not verilip verilmedii, düük not verilmi ise bu durumun dönem sonu ders notlarn ve genel not ortalamalarn etkileyip etkilemedii hususlarnda ayrntl ve gerekçeli rapor alnmasndan sonra hasl olacak sonuca göre sann hukuki durumunun takdir ve tayini gerekir. denildi.

Ana Sayfaya Git