Öğrenci Buluşması

51 ülke 91 şehirde "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinlikleri kapsamında program yapıldı.

Haberler 18.04.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinde (DÜ), Uluslararas Örenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) bu yl 51 ülke 91 ehirde Doudan Batya Adil Bir Dünyaya sloganyla gerçekletirilen 12. Uluslararas Örenci Bulumas etkinlikleri kapsamnda program yapld.

DÜ Kongre Salonunda Yemenli örencinin Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda konuan UDEF Bakan Mehmet Ali Bolat, farkl corafyalardan gelmi yüzlerce örenciye ayn milletin fertleri olduklar uurunu alamaya çaltklarn söyledi.

Doudan Batya Adil Bir Dünyaya sloganyla etkinliklerin 51 ülkede ve 91 ehirde gerçekletirildiini aktaran Bolat, 4 Maysta stanbulda finalin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla yaplacan bildirdi.

Ülkemizde 150 bin uluslararas örenci var. Uluslararas örenciler son 10 ylda ülkemizi tercih etmeye balad. 2023te ülkemizdeki uluslararas örenci saysnn 350 bin olmas hedefleniyor. diyen Bolat, düzenledikleri etkinlikle amaçlarnn halk uluslararas örencilerle buluturmak olduunu dile getirdi.

ÖRENC BULUMASI

Bu tür etkinlikler sayesinde yabanc örencilerin Türkiyeyi yakndan tanma frsat bulduunu anlatan Bolat, yurt dna giden örencilerin de Türkiyeyi yabanc ülkelerde temsil ettiklerini dile getirdi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de hedeflerinin üniversitede yabanc örenci saysn artrmak olduunu belirterek Misafir örenci saysn artrdmzda hem üniversitemizin eitimine katk sunacak hem de kentimiz ve bölgemizi tantm olacaz. ki yl önce misafir saymz 51 iken bugün 460 örencimiz var. diye konutu.

DÜ Tp Fakültesinde okuyan Azerbaycanl örenci Huseyin Sharbatzade ise Türkiyede ve Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Sharbatzade, Türkiye ile karde ülkeyiz. Bütün arkadalarma DÜde okumalarn tavsiye ediyorum. dedi.

Kazak örenci Ayauly Anuarbek de DÜye Türkçe eitimi almak için geldiini vurgulayarak Dil eitiminden sonra doktora programna balayacam. Diyarbakr çok beendim. ifadesini kulland.

Daha sonra programda, yabanc örenciler iir okudu, türkü söyledi.

Ana Sayfaya Git