Öğrenciler buluştu!

Girne Amerikan Üniversitesi, Diyarbakır’da üniversiteye hazırlanan öğrencilerle buluştu. Hakan Mengüç’ün konferansı ile keyifli vakit geçiren öğrenciler üniversiteyi tanıyıp sınav stresinden bir süreliğine de olsa kurtulma fırsatı buldu.

Haberler 26.04.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Girne Amerikan Üniversitesi Diyarbakrda üniversiteye hazrlanan örencilerle bir araya geldi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlie, Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler Erdal, Kbrs Amerikan Üniversitesi Tantm ve Pazarlama Sorumlusu Leyla Biçer, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kbrs Amerikan Üniversitesi Güneydou Bölge Temsilcisi Mustafa Güzel, neyzen ve yazar Hakan Mengüç, öretmenler ve çok sayda örenci katld. Girne Amerikan Üniversitesi ile Kbrs Amerikan Üniversitesinin tantmlarnn yapld program daha sonra Hakan Mengüçün konferans ile devam etti.

Burslarmz 7 yl boyunca kesintisiz

Burada bir konuma yapan Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler Erdal, Girne Amerikan Üniversitesi olarak Diyarbakr ve Dou bölgesini oldukça önemsediklerini, bu yl da Hakan Mengüç ile birlikte bölgeyi gezdiklerini söyledi. Erdal, Özellikle örencilerin yaam olduklar stres ile ilgili eitim uzmanlarn onlara söyledii klasik cevaplara biraz farkndalk oluturmak istedik. Snav stresi, motivasyon, Hakan Mengüç, bu yolda örencilerin neler yapmalar gerekiyor, kendilerini baarya hazrlamak için hangi yollar izlemeleri gerekiyor, nasl baardm hikayesini bizlere kendi hikayesi ile birlikte anlatyor. Örencilerimiz de kendilerine bunlardan pay çkaracak. Biz Girne Amerikan Üniversitesi olarak seminerleri yaklak 20 ilde yaptk, u an Diyarbakrdayz, yarn Mardin ve sonrasnda Kzltepede seminerimiz var, en sonda da Vanda seminerimiz olacak. Hakan Mengüç ile örencilerimizi bir buçuk ay boyunca buluturmaya devam edeceiz. Ayn zamanda üniversitenin tantmn yapyoruz. Girne Amerikan Üniversitesi 1985 ylnda kurulmu Kbrsn ilk üniversitesi, bünyesinde u anda 18 bin örenci var. Özellikle sunmu olduu burs olanaklar yaklak 35inci ylna girerken örencilere verdii indirimler dolaysyla örencilere istedii bölümde istedii ekilde okuyabilme imkan sunuyor. Biz de bunlar elimizden geldiince örencilere anlatmaya çalyoruz. En büyük farkmz da ilk 3 tercihe vermi olduumuz yüzde 50 burslar ve tüm bunlarn 7 yl boyunca kesintisiz olmas. Aileler için güvenlik çok önemli, ailelerin Kbrsta yaam ile ilgili ön yarglar olabiliyor ben unu söyleyebilirim ki Kbrs çok güvenli yaam da tamamen örencilerin yaamlarna uygun. dedi.

Kbrs Amerikan Üniversitesi Tantm ve Pazarlama sorumlusu Leyla Biçer ise, karde üniversite olan Kbrs Amerikan Üniversitesi olarak bu seminerler dizisinde yer aldklarn söyledi. Biçer, Yaklak 22 ilde bulunduk, önümüzde 4-5 il daha var. Girne Amerikan Üniversitesinin bütün avantajlarn kullanabiliyor Kbrs Amerikan Üniversitesi ama çok farkl bir çizgide. Kbrs Amerikan Üniversitesi klar ehri Lefkoann, bakentin en güzel ehir üniversitelerinden biri. Hem tarihi bir dokunun içerisinde harika bir lokasyonda hem de ehrin tam göbeinde çok modern bir binann içinde örencilerine unutulmayacak eitim frsatlar sunuyor. Avantajlar u, özellikle bu doal dokuda, doal laboratuvar dediimiz bir ortamn içerisinde siyaset bilimi okuyacak örenciler içinse Lefkoada böyle bir bölgenin içerisinde hem okuyacaklar bölüm için bir proje niteliinde bir eitim ortam sunuyor Kbrs Amerikan Üniversitesi. diye konutu.

Konumalarn ardndan Hakan Mengüç, yazar söyleileri kapsamnda örencilerle bir araya geldi. Etkinlik soru cevaplarn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git