Öğrenciler çöp topladı

Mardin’de üniversite öğrencileri cadde, sokak ve parklardaki çöpleri toplayarak temizledi.

Haberler 14.05.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü örencileri, düzenledii etkinlikte cadde, sokak ve parklardaki çöpleri toplayarak temizledi.

Daha önce Mardin ve ilçelerine bal yerleim bölgelerinde içtimai hayata katk nitelii tayan faaliyetleri Topluma Hizmet Uygulamalar dersi içeriinde düzenlediklerini ifade eden çocuk Geliimi Bölümü Hocas Mehmet Fatih Erdolu, üniversite olarak gençlerin salkl ekilde çevreye duyarl ve toplumla bütünlemelerini salamay hedefleyen çalmalar yaptklarn belirtti.

çÖP TOPLADILAR

Ramazan ay münasebetiyle Mardinde bulunan birçok camiinin bakm ve temizliini de yaptklar bilgisini veren Erdolu, üniversite olarak toplumsal ihtiyaçlara duyarllk gösteren, ibirlii ve gönüllülük esasna dayanan bir eitim anlayndan hareketle eitim verdiklerini ifade etti.

Geçtiimiz günlerde Kafkas Üniversitesi örencilerinin, Temiz çevre temiz hayat sloganyla balatt etkinlik çerçevesinde Mardinde misafir ettiklerini hatrlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Arakça, örencilerin aratrma ve eitim ilevlerini yerine getirmelerinin yan sra yaadklar çevrede faydal davranlar sergileyen yaratc bireyler olarak yetimelerini hedeflediklerini söyledi.

Arakça, çevre bilinci oluturma hizmetlerinin en az eitim ve öretim kadar önemli olduuna dikkat çekerek, Artuklu Üniversitesinin yerleke alannda dev peyzaj ve aaçlandrma çalmalar yaptklarn bilgisini verdi

Ana Sayfaya Git