Öğrenciler, 'Geleceğin Yıldızları Kampı'nda buluştu

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) projelendirdiği ve Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Access' programı kapsamında, 15 ülkeden 365 öğrenci, 'Geleceğin Yıldızları Kampı' için Bursa Uludağ'da bir araya geldi.

Haberler 02.08.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, Almanya, sveç, Rusya, ngiltere, Suudi Arabistan, Polonya, Hrvatistan, çek Cumhuriyeti, Romanya, sviçre, spanya, Avusturya, talya, skoçya ve 25 ehirden 7 ile 16 ya arasndaki 365 örenci ve 110 eitmen, Uludada düzenlenen Gelecein Yldzlar Kampnda bulutu. Türk Eitim Derneinin maddi imkan olmayan; ancak okulda baarsn kantlam çocuklar için projelendirdii ngilizce eitim program Access kapsamndaki 48 örenci de kamptaki yerlerini ald. Kamp süresince günün yarsnda ana dili ngilizce olan eitmenlerden dil eitimi alan örenciler; spor, sanat, doa ve liderlik aktivitelerine katlyor. Kampn ve projenin ana temasnda ise dünya gençlerini bir araya getirerek, kültürel etkileimi salamalar amaçlanyor. 27 Temmuzda balayan kamp, 9 Austosa kadar sürecek.

çOCUKLARIN DÜNYA NSANI OLMASI çN BÜYÜK ANS

Türk Eitim Derneinin Eitim ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Candan Obuz, özellikle dezavantajl ancak baarsn kantlam örencilerin hayallerini çok önemsediklerini belirterek, Bizim iimiz Ben buradaym beni gör bana destek ol diyen çocuklara umut olmak. Destek vermek. Baars sayesinde programa dahil olmu ve baarm çocuklar burada dünya vatanda olmay, kültürler arasnda etkileim kurmay öreniyor. O yüzden evet, bu bir ngilizce eitim program ama bu kamp ayn zamanda çocuklarn dünya insan olmas için büyük bir ans. çünkü çaltklarnda hayallerinin gerçee dönüebileceini bilen çocuklar kendilerine daha çok güveniyor ve daha büyük bir azim ile eitim hayatlarna sarlyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git