Öğrenciler internet kullanımı hakkında bilgilendirildi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Artuklu Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları tarafından lise öğrencilerine bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli kullanılması konusunda eğitim verildi.

Haberler 18.04.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Salk Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Artuklu Salkl Hayat Merkezi çalanlar tarafndan lise örencilerine biliim teknolojileri ve internetin bilinçli kullanlmas konusunda eitim verildiini söyledi.

Eitimlerin 2019 ylnn sonuna kadar Artuklu ilçesindeki bütün lise örencilerine verilmeye devam edeceini ifade eden Yavuz, Sosyal Hizmet Uzman Mehmet Aslan tarafndan lise örencilerine yönelik Koruyucu ve Önleyici Salk Hizmetleri kapsamnda Sanal deil, sosyal hayatta kal sloganyla biliim teknolojileri ve internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanm konusunda eitim verildi. Mardin l Salk Müdürlüü olarak hazrlanan afiler okula aslp bütün örenciler Psikososyal Destek ve Danmanlk Hizmeti için Salkl Hayat Merkezine davet edildi dedi.

nternet kötü amaçl kullanmlar nedeniyle riskleri ve zararlar da bulunuyor

nternetin birçok faydas ile birlikte ayn zamanda kötü amaçl kullanmlar nedeniyle riskleri ve zararlar da bulunduuna dikkat çeken Yavuz, nternet, hayatn bire bir kopyas olarak içinde frsat veya risk olarak kabul edilebilecek birçok ey barndrmaktadr. Günümüzün gelimi teknolojilerinden olan bilgisayar ve internet kullanmnn yaammzda istenilen bilgiye annda ulaabilme, bilgi paylamn salayabilme gibi getirdii kolaylklarn yan sra çok sk ve zararl kullanmndan kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirdii bilinen bir gerçektir. Bireylerde, okul çandaki çocuk ve gençlerde oldukça sk görülen problemli internet bilgisayar kullanm, sosyal ilikilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile balarnn zayflamasna neden olmakta, akademik veya i baarlarn düürebilmektedir. çocuklar ve gençler bata olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanmna tevik edilmesi, ar ve zararl teknoloji kullanmnn önlenmesi ve bu konuda farkndalk oluturulmas amacyla böyle bir organizasyonu düzenledik eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git