Öğrenciler kodlamayı "Maskod" ile öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere kodlama becerisi kazandırmak amacıyla tasarlanan, 120 bölümlük bir uzay görevinden sonra dünyaya dönen oyun karakteri "Maskod"un maceralarının işlendiği mobil oyun uygulaması, EBA üzerinden hizmete sunuldu.

Haberler 24.05.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), örencilere kodlama becerisi kazandrmak amacyla tasarlanan, 120 bölümlük bir uzay görevinden sonra dünyaya dönen oyun karakteri Maskodn maceralarnn ilendii mobil oyun, Eitim Biliim A (EBA) üzerinden hizmete sunuldu. MEB Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüünce 2023 Eitim Vizyonu kapsamnda, örenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüüm hedefine yönelik olarak mobil kod uygulamas hazrland.

5inci ve 6nc snf Biliim Teknolojileri ve Yazlm dersi kazanmlarna uygun, blok tabanl bir kodlama oyunu olarak EBAda yaymlanan uygulama, web, OS ve Android üzerinden öretmen, örenci ve kodlama ile ilgilenen herkesin hizmetine açld.

Uygulamada kullanclar, oyunun ana karakteri olan Maskoda kod bloklar yardm ile komut vererek, görevlerin tamamlamasn salyor.

Oyun, Kaya, Buz, Kristal ve Lav Gezegeni olmak üzere dört gezegenden oluuyor. Her gezegende 30 bölüm bulunuyor. Toplam 120 bölümlük bir uzay görevinden sonra oyun karakteri Maskod dünyaya dönerek görevini baaryla tamamlyor.

Amaç, kodlama becerisi kazandrmak

YETEK Genel Müdürlüünce hazrlanan mobil oyun, örencilere kodlama becerisi kazandrmak amaçl öretim araçlarndan biri olarak tasarland.

Mobil kod uygulamas ile örencilerin algoritmik düünce geliimine destek olunmas hedeflendi.

Uygulamaya http://mobilkod.eba.gov.tr adresi ve mobil platformlar üzerinden eriim salanabilecek.

Ana Sayfaya Git