Öğrenciler Kudüs’ten Mardin’e döndü

Mardin Valiliği ve Artuklu Üniversitesince düzenlenen Uluslararası Kudüs Sempozyumu’nda, çekilen kurada adı çıkan ve Kudüs’e gönderilen 32 öğrenci kente döndü.

Haberler 29.11.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehir ve Doku projesi ve Ecdadn izinde Kudüse sloganyla Yazar Ömer Lekesizin mihmandarlnda, Mescid-i Aksa, Kubbetüs Sahra, Hz. Yusuf Maaras ziyaret ederek tarihi Kudüs sokaklarn kefe çktlar. 4 gün boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksay gezen örenciler, buray görmenin mutluluuyla buradan ayrld. Mardin Valisi Mustafa Yaman tarafndan karlanan örenciler, memnuniyetlerini dile getirdi.

ÖRENCLER KÜDÜSÜ GEZD

Vali Yaman, ehir ve Doku ile Biz Anadoluyuz projeleri kapsamnda yüzlerce örencinin ülkemizin çeitli ehirlerine göndererek görmelerini saladk. Bu kapsamda görülmesi ve korunmas açsnda önem verdiimiz Kudüs ve Mescid-i Aksay da bu projelerimize dahil ettik. Bu gezileri önemsiyoruz. nsani olarak gördüümüz bu gezilere devam ettireceiz dedi.

Milletin inancna uygun çalmalar önemsediklerini belirten Yaman, Kudüs, Mescid-i Aksa gibi tarihi mekanlar 4 gün boyunca gezen 32 örencimiz Mardine döndü. Örencilerimiz ecdadmzn ayak bast topraklar görmenin mutluluunu yayor. Örencilerimizin bu mutluluu bizleri de memnun ediyor. Örencilerin, ecdadn bast topraklar görmeleri güzel. Bu milletin inancna, örf ve adetlerine uygun çalmalarmz devam edecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git