Öğrenciler müzik estrümanlarıyla

"Müzik öğretmenlerimizin kuracakları 8'i merkezde 6'sı ilçelerde olmak üzere 14 müzik atölyemiz, Tunceli'ye hayırlı uğurlu olsun. İnşallah buradan Aşık Veyseller, Neşet Ertaşlar gibi sanatçılar, sanatkarlar hep birlikte yetiştireceğiz"

Haberler 05.03.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide l Milli Eitim Müdürlüünün, örencilerin sanatla buluturulmas amacyla 14 okulda müzik atölyesi oluturulmas için ald müzik aletlerinin datm gerçekletirildi.

Kent genelindeki müzik öretmenlerinin talep ettikleri enstrümanlar temin eden l Milli Eitim Müdürlüü, Tunceli Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle müzik aletlerini ihtiyaç sahibi okullara ulatrd.

Törende, yeni müzik aletlerini alan örenciler, öretmenleriyle mini bir konser verdi.

l Milli Eitim Müdürü Gürsel Ekmekci, datm töreninde yapt konumada, eitim öretim dönemi banda öretmenlerle zümre toplants yaptklarn söyledi.

Toplantda okullarn ihtiyaçlarn belirlediklerini ifade eden Ekmekci, öyle konutu:

ENSTRÜMANLARLA BULUTULAR

Kentteki bütün müzik öretmenlerimiz buradalar ve her birinin yazd her bir enstrüman eksiksiz olarak alnd. Müzik öretmenlerimizin kuracaklar 8i merkezde 6s ilçelerde olmak üzere 14 müzik atölyemiz, Tunceliye hayrl uurlu olsun. nallah buradan Ak Veyseller, Neet Ertalar gibi sanatçlar, sanatkarlar hep birlikte yetitireceiz. Mustafa Kemal Atatürkün Sanatsz kalan bir milletin hayat damarlarndan biri kesilmitir eklinde bir sözü var ve gerçekten bu böyle. Snavlarla veya baka eylerle mücadele eden çocuklarmzn nefes alabilecekleri resim, müzik ve beden eitimi derslerdir. Bu derslerin daha anlaml ilenmesi amacyla hep beraber kararlar aldk.

Müzik öretmeni Fulda Özdemir de müzik aletlerinin çok pahal olduuna iaret ederek, Yazdklarmn hepsi geldi. Snflarmz oluturduk ama snflarmzda enstrüman olmad için bo gibi gözüküyordu. imdi snflarmzda bu eksikliler giderildii için ayrca mutlu oldum. çok teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git