Öğrenciler parfüm üretti!

Rize Çözüm Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Tüylü, öğrencilerine dersi sevdirebilmek amacıyla laboratuvar ortamında üretimi kolay olan mum, kolonya, sabun ve parfüm yapılması için proje geliştirdi.

Haberler 01.01.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rize çözüm Anadolu Lisesinde eitim-öretim yl banda örencilerinin kimya dersinden çekindiini ve fazla konsantre olmadklarn gören kimya öretmeni Hüseyin Tüylü, dersi sevdirebilmek amacyla laboratuvar ortamnda üretimi kolay olan mum, kolonya, sabun ve parfüm yaplabilmesi için proje gelitirdi.

Tüylü, on yllk öretmen olduunu, kimya dersinin örencilerin ilgisini çekmesi için farkl etkinlikler yapmak istediklerini belirtti.

Yapm kolay parfüm, mum gibi basit etkinliklerle uraarak kimya dersini sevdirmek için yola çktklarn ifade eden Tüylü, Bu etkinliklerle birlikte çocuklarn laboratuvarda daha fazla kaldn gözlemledik. Derslerde olan gelimeyi gördük mutluyuz. dedi.

Laboratuvar ortamn küçük sürprizlerle renklendirmeye çaltklarna deinen Tüylü, çocuklarn daha iyi derslere çalmas için snav öncesi sürprizler da yapyoruz. Snavlarda yüksek not alan örencilere özel parfüm yaparak hediye ediyoruz. Bunu bütün derslerde deerlendiriyoruz. sözlerine yer verdi.

- lk ürettiim parfümü halen kullanyorum

10. snf örencisi Kerim Akçal, kimya dersinin çok skc geçeceini düündüklerini ifade ederek, Hocalarmz laboratuvar ortamnda bize parfüm, mum, kolonya gibi etkinlikler yapacamz söyleyince çok mutlu olduk. Okula ve derse kar daha çok ba olutu. Bizi en çok ürünleri kendimizin yapmas mutlu ediyor. Bir mum maliyet olarak pahal deil ama bir kiinin kendi mumunu parfümünü arkadalar ile birlikte yapmas çok farkl. diye konutu.

Ana Sayfaya Git