“Öğrenciler temel dini bilgilerden mahrum bırakılmamalı”

Seçmeli ders konusunda velileri uyaran Mardin İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Yılmaz, öğrencilerin temel dini bilgilerden mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Haberler 11.02.2018 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Mardin mam Hatipliler Dernei Bakan Abdulsamet Ylmaz, seçmeli ders konusunda velileri uyard. Ahlakl bir toplum yolunun ahlakl bireylerden geçtiini vurgulayan Ylmaz, Ahlak eitimi, Kuran- Kerim ve Peygamberimizin hayatndan örneklerin, etkili ve cazip bir biçimde tevik edilmesiyle mümkündür. Örencilerimizin en temel ibadeti olan namaz klabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammedin hayatn örenerek Onu daha iyi tanmalar ancak küçük yalarda alnan eitimle gerçekleecektir. diye konutu.

Medeniyet tasavvurunu ina etmemiz gerekiyor

Kötü alkanlklar, bamllklar, zararl arkadalar gibi faktörlerle çevrelenmi bir sosyal yapda ayaklar yere salam basan ve doru ile yanl ayrt edebilen bireyler yetitirmenin en önemli dayanaklarndan biri de hiç üphesiz doru din eitimidir. diyen Ylmaz, sözlerine öyle devam etti:

Dinimize ait baz pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yalarda çocuklarmza kazandrmak gerektiinin bilincinde olmalyz. Geleceimizi emanet edebileceimiz çocuklarmz güvenli bir ekilde gelecee tamak için sahip olmalar gereken medeniyet tasavvurunu ina etmemiz gerekiyor. Bugün okul sralarnda kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimalar sayesinde hayalini kurduumuz medeniyet tasavvuruna ulaacaz.

Ayn zamanda çocuklarmzn geleceini de seçmi oluyorsunuz

Örencilerin temel dini bilgilerden mahrum braklmamas gerektiini belirten Ylmaz, Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsn her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olmas gerektiinin bir kez daha altn çizmek istiyoruz. Örencilerimiz tarafndan seçmeli olarak alnan bu dersler, onlarn slami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarna, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak deil, bizzat hayatn içinde yaanmas gereken bir deer olarak anlamalarna katk salayacaktr. Sizler, Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammedin Hayat, Kuran- Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmi olmuyorsunuz; ayn zamanda çocuklarmzn ve milletimizin geleceini de seçmi oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanz rica ediyoruz. tavsiyelerinde bulundu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git