Öğrenciler ter döktü

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca düzenlenen özel yetenek sınavına çeşitli illerden katılan 2 bin 264 genç, 8 kamera ile internet üzerinden canlı yayın yapılan parkurda yeteneklerini gösterdi.

Haberler 10.08.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunca (BESYO) düzenlenen özel yetenek snavna çeitli illerden katlan 2 bin 264 üniversite örencisi aday kontenjana girebilmek için yart.

Bingöl Üniversitesindeki spor salonunda BESYO tarafndan özel yetenek snav düzenlendi.

çeitli illerden söz konusu snava katlmak için kente gelen örenciler, 23 kiilik snav komisyonu önünde, 8 kamerayla kayda alnan, internet üzerinden canl yayn yaplan mini parkurda yeteneklerini sergiledi.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Abdullah Takesen, 2012 ylnda kurulan ve çeitli nedenlerden dolay örenci alamayan spor akademisine ilk kez 3 bölümde toplam 260 kontenjan için özel yetenek snav yaptklarn söyledi.

BNLERCE ÖRENC TER DÖKTÜ

Antrenörlük eitimi, spor yöneticilii bölümü ile beden eitimi ve spor öretmenlii bölümü için açlan yetenek snavna youn ilgi olduunu aktaran Takesen, Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okuluna beklediimizden çok youn ilgi gösterildi. Türkiyenin dört bir yanndan müracaatlar oldu. Bavuran 3 bin 800 örenciden 2 bin 264ü snava katlmaya hak kazand. dedi.

Takesen, prova ve eleme döneminde bir ay kentte kalan üniversite örenci adaylarnn Bingöl ekonomisine de katk sunduunu anlatarak, bu dönemde otellerde bo yer bulunamadn belirtti.

Snav sisteminin çok adil olduuna iaret eden Takesen, Snav adil, effaf ve net, hakszla meydan vermeyecek ekilde canl yaynlanyor. ifadelerini kulland.

Snava katlan 2 bin 264 örenciden baar salayan 260 belirlenerek, bölümde okumaya hak kazanacak.

Ana Sayfaya Git