Öğrenciler yakındılar!

AÖF sınavına katılan öğrenciler, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasından yakınarak, bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini savundular.

Haberler 15.04.2019 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açköretim Fakültesi, bahar dönemi vize snavlarnn birinci ve ikinci oturumu 13 Nisan Cumartesi günü (dün) yapld. Bugün üçüncü ve dördüncü oturumu yaplan snav saat 16.00a kadar son bulacak.

Dicle Üniversitesinde snavn üçüncü oturumuna katlan örenciler yaptklar açklamada, 4 yanln bir doruyu götürme uygulamasnn örencileri olumsuz etkiledii, uygulamann kaldrlmas gerektiini söylediler.

Açk öretimde okumann iyi bir frsat olduunu belirten Abdulselam Kaya, 4 yanln bir doruyu götürmesi yerine, dorularn yanllar götürmesi gerektiin savundu.

YANLI DORU GÖTÜRMESN

Kaya, Açk öretim sistemi çok güzel bir sistem. Üniversiteye gitmeye imkn olmayanlar bunu güzel bir frsat olarak kullanyorlar. Ben az önce snavdan çktm. nsan soru çözmekten sklyor. 4 yanln bir doruyu götürme sistemi olmamas gereken bir durumdur. Hatta dorularn yanllar götürmesi gerekiyor, çünkü olmas gereken budur. nsan dorular yaptkça geliir. 4 yanln bir doruyu götürme sistemini gerçekten yanl buluyoruz, çünkü bu sistem örencilerin ve üniversitenin zararnadr. ifadelerini kulland

lyas Klçdoan, Bugün hadis usulü snavna girdim çok heyecanlym. Snav sorular da iyiydi ne çok zor ne çok kolay, normaldi. 4 yanl bir doruyu götürme sistemi kalksa, 4 doru bir yanl götürse bizim için çok iyi olur. dedi.

Açköretim snavlarna pek çallmadn dile getiren Mehmet Selim Açan, söz konusu uygulama ile örencilerin madur olduunu savundu.

Açan, Elhamdülillah snav sorular çok zor deildi, normald. 4 doru bir yanl götürmese daha iyi olur. Birde Açk öretim snavlarnda çalmaya fazla zaman olmuyor. O yüzden bu maduriyet giderilse daha iyi olur. Bu sistem örencileri fazlasyla yoruyor. Bu sistem geldii dönemden beri örenciler daha fazla çalmak zorunda kalyor. diye konutu.

Ayrca snav sonuçlar snavn yapld tarihten itibaren 15 gün sonra açklanacak.

Ana Sayfaya Git