Öğrencilerden Afrika'daki Katarakt Hastalarına Destek

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'de Afrika'da katarakt ameliyatı olmak için bekleyen hastalara destek için kermes düzenlendi.

Haberler 04.05.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul müdürü Mahmut Ercil kermesin açlnda yapt konumada, Afrikada katarak ameliyat için bekleyen insanlara yardm etmek için etkinlik yaptklarn söyledi.

çeitli sivil toplum kurulularnn yapt yardmlar sayesinde Afrikada katarakt ameliyat olanlarla ilgili haberleri izlerken çok etkilendiklerini aktaran Ercil, Katarakt ameliyat için bekleyen insanlara destek olmak istiyoruz. Örencilerimizin desteiyle yaptmz bu etkinlik sayesinde orada ki insanlarn duasn almak istiyoruz. dedi.

Örencilere iyilik yapmann güzelliini ve yardmn önemini anlatmak için çalma yürüttüklerini dile getiren Ercil, Gençlerimizde yardm konusunda bir farkndalk oluturmak istiyoruz. Gençler yardm ederek ne kadar büyük bir i yapacaklarnn farknda olsun istiyoruz. ifadelerini kulland.

Afrikada 700 kiinin faydaland su kusuyu açt

Örencilere iyilik ve yardmlama duygularnn olumas için farkl projelere katk sunduklarn vurgulayan Ercil, okullar adna çadta bir su kuyusunu açtklarn aktard.

Ercil, su kuyusundan 700 kiinin yararlandn iaret ederek, unlar kaydetti:

Örencilerimize yardm için yer yüzünün her tarafna ulaabileceimizi gösterdik. Vali Aydn Arslan Fen Lisesinin Afrikada bir su kuyusu var. Projeye destek olan örencilerimize ve velilerine çok teekkür ediyorum. Örencilerimiz çok iyi fakültelere yerleiyorlar. Amacmz sadece akademik baar deil. Örencilerimizde yardmlama konusunda da duyarllk oluturmak istiyoruz.

Veli ve örenciler memnun

Örencilerden Zeynep çolak, etkinlik sayesinde yurt dndaki insanlara yardm ettiklerini belirterek, nsanlara yardm etmek çok güzel bir duygu. çünkü katarakt ameliyat için paras olmayanlar var. Milyonlarca böyle insan var. Birisini bile kurtarabilmek çok önemli. dedi.

Navsiyan Bekirolu, katarakt ameliyat için bekleyen insanlara umut olabilmenin kendilerini çok mutlu ettiini söyledi.

Veli Suzan Öcal da etkinliin çocuklar için çok faydal olduunu belirterek, çok zor durumda olan insanlara kar duyarl olmalar çok güzel bir ey. Kendilerinden daha zor durumda olan insanlar görüyorlar. Geleceimizin daha düzgün temellerin olumas için çocuklarn küçük yalarda böyle projelere imza atmas önemli. diye konutu.

Ana Sayfaya Git