Öğrencilerden örnek davranış

Kuşların soğuk havalardan etkilenmesini önlemek için kuş evleri yapan öğrenciler takdir topladı. Öğrenciler, okulda projesini yapıp çıkardıkları kuş evlerini kentin farklı noktalarındaki park ve bahçelere astı.

Haberler 30.09.2019 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda özel bir okulda okuyan örenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamnda ku evleri tasarlad. Örenciler, kularn souk havalardan etkilenmesini önlemek için okulda projelendirip yaptklar ku evlerini kentin farkl noktalarndaki park ve bahçelere ast.

Diyarbakrda eitim veren özel bir okulun fen ve teknoloji örencileri kularn souk havalarda barnmalar için ku evi yapmaya karar verdi. çalmalarn öretmen ve idarecilerle paylaan örenciler, kendilerine sunulan desteklerin ardndan kollar svad. Okulda ku evlerini projelendirip bünyelerinde bulunan makinelerde çkaran örenciler, parçalar da birletirerek onlarca ku evi yapt. Son teknoloji cihazlarda ürettikleri ku evlerini tamamlayan duyarl örenciler, daha sonra ku evlerini kentin farkl noktalarndaki park ve bahçelerde bulunan aaçlara yerletirdi.

Ku evlerini Hevsel Bahçelerine asacaz

Ku evleri ile ilgili konuan örencilerden Nehir Yen ve Boran Gencan, okulun sosyal sorumluluk projesi kapsamnda yaptklar ku evlerini Hevsel Bahçeleri ile parklardaki aaç dallarna astklarn söyledi. Örenciler, ku evlerini yaptklarnda elendiklerini ve hayvanlarn daha scak bir ortamda k aylarn geçirmelerini istedikleri için bu çalmay yaptklarn ifade etti.

Fen ve Teknoloji Lisesi STEM Direktörü Emrah Akdoan ise, müfredatlarnda bulunan bilgisayar destekli çizim dersinde örencilerin tasarm yazlmlarn örendiklerini söyledi. Akdoan, Örencilerimize örettiimiz tasarm ve yazlmlar ile çevreye nasl faydal olabileceklerine ilikin fikirler veriyoruz. Verdiimiz bu fikirler dorultusunda örencilerimiz bu yl ku evleri projesini balattlar. Yaptmz bu ku evleri projesi ile örencilerimizin hem el becerilerini gelitirmeleri hem de sosyal sorumluluk projelerinde rol almalarn salyoruz. Havalarn soumas ile birlikte kular üümesin diye yaptklar bu ku evlerini bulunduumuz ildeki park ve bahçelere asyorlar. O park ve bahçelere gittiklerinde kendi yaptklar ku evlerini göründükleri zaman, yaptklar iten daha da bir keyif alyorlar ve bu tür projeleri devam ettirmek için daha da çok çalyorlar dedi.

Yaplan açklamann ardndan örenciler yaptklar ku evlerini ilk olarak okullarnn bahçelerindeki aaç dallarna asarken, proje kapsamnda yaplacak olan ku evlerinin, Hevsel Bahçeleri ile kentte bulunan parklardaki aaç dallarna aslmas için Tarm ve Orman l Müdürlüü yetkililerine teslim edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git