Öğrencilerden örnek dayanışma

Siirt'te ilkokul öğrencilerinin ördükleri atkılar, köy okullarında eğitim gören akranlarının içini ısıtacak.

Haberler 19.12.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Doan Mahallesindeki Selahaddin Eyyubi lkokulunda görev yapan snf öretmeni Kenan Ta, 2 yl önce internetten yapt aratrmada pratik yöntemle atk örme çalmasn snftaki örencilerine öretmeye karar verdi.

T ve i kullanlmasna ihtiyaç duyulmadan yourt kovas ve tahta çubuklarla atk örmeyi örenen örenciler, ilk yl kendi ihtiyaçlarn karlad, bu yl ise köy okullarndaki akranlar için seferber oldu.

Frsat bulduklar her an öretmen Tan ald yün ipliklerle atk örerek deerlendiren örenciler, hem el becerilerini gelitiriyor hem de sosyal sorumluluk çalmalar konusunda bilinçleniyor.

- Maazada satlabilecek kalite ve güzellikte

Okul Müdürü Kazm Egemen Demir, örencilerin her alanda kendilerini gelitirmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Öretmen Tan örencileriyle yapt faaliyetlere destek verdiklerini dile getiren Demir, velilerin de dahil olduu çalmay bütün okula yaymay planladklarn anlatt.

Demir, unlar kaydetti:

Örencilerimiz, köy çocuklarnn souk k gününde üümemeleri için atk örüyor. çalmadan dolay snf öretmenimizi ve örencileri kutluyorum. Önümüzdeki yl bu tür çalmalar çeitlendirerek dier snflarmzda da yapmay planlyoruz hatta önümüzdeki yl atknn yannda bere, yelek ve hrka yapmay düünüyoruz. lkokul çocuklarnn gayet güzel bir ekilde ördüü atklar maazada satlabilecek kalite ve güzelliktedir.

- Yourt kab ve tahta çubuklarla atk

Öretmen Kenan Ta da örencilerinin el becerilerini gelitirmeye yönelik yapt faaliyetin ayr bir anlam kazandn belirtti.

Birkaç örenciye hobi olarak baladklar çalmaya daha sonra snftaki 34 örencinin de katldn aktaran Ta, nternetten 2 yl önce aratrma yaptm. Aratrma sonucunda pratik yöntemlerle atk yapld örendim. Bo yourt kaplarnn altn kesip, çevresine 18 ile 20 tahta çubuk yaptrp yün iplii çubuklar arasndan geçirerek 1 metre uzunluunda atk örmeyi baardk. dedi.

Ta, unlar anlatt:

çocuklar ilk yl kendileri için atk ördü. Bu yl da köy çocuklarna örmeye baladlar. Örenciler bo zamanlarnda atk yapyor. Kz ve erkek örencilerin neredeyse hepsi bu çalmaya dahil oldu ve yaptklar onlar mutlu ediyor. Ayn zamanda yardmlama duygularn da artryor. 3 ay içinde 100ün üzerinde atk örmeyi planlyoruz. çalmann sonunda atklar köy okullarnda eitim gören örencilerimize ulatracaz.

Ta, gelecek yl farkl çalmalar da gerçekletirmeyi planladklarn dile getirdi.

Örencilerden Ercin Berçem Oral da akranlar için atk ördüklerini belirterek, Biz onlarla mutlu oluyoruz. Biz üümemek için atk takyorsak, bu souk k gününde onlarn da üümesini istemiyoruz. dedi.

Dicle Özer de geçen yl öretmenleriyle atk örmeyi örendiklerini aktararak, ördükleri atklar köydeki örencilere göndereceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git