Öğrencilere ağız bakımı

Hani ilçesinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek amacı ile anaokulu ve ilkokul öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı.

Haberler 21.02.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az ve Di Sal Haftas kapsamnda çocuklara erken yatan itibaren di frçalama alkanl kazandrmak amacyla, Hani Devlet Hastanesi Toplum Sal Merkezince (TSM) kaymakamln talimat dorultusunda ilçe merkezi ve krsal mahallelerdeki okullarda okuyan 5 bin örenciye di macunu ve di frçasndan oluan az ve di sal bakm seti hediye edildi. Az ve di salna dikkat çekmek için gerçekletirilen etkinlerden ilki Hürriyet lkokulunda düzenlenen datmla balad. Etkinlikte örencilere yönelik di sal ile ilgili eitim ve dilerin nasl frçalanaca ile ilgili bilgiler verildi. Hürriyet lkokulunda düzenlenen etkinlie Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc kurum müdürleri, doktor ve eitimciler katld.

ÖRENCLERE AIZ D BAKIMI

Etkinlikte örencilere yönelik konuan Kaymakam Yazc, az ve di salnn ne kadar önemli olduunu vurgulad. Az ve di sal bilincinin örenciler üzerinde artrlmas gerektiini söyleyen Yazc, ihmal edildii takdirde daha ciddi hastalklara yol açabileceini belirtti. Yazc, ilçe genelinde gerçekletirilen di frças ve macunu datm kampanyasnn örencilerde büyük bir farkndalk oluturacan söyleyerek, örencilerden bu farkndal alkanla dönütürmelerini istedi. Ziyaret ettii okullarda snflar tek tek gezerek minik örencilerin youn sevgi gösterisiyle karlanan Yazc, Diyarbakr Salk Müdürlüüne ve katklarndan dolay Hani Toplum Sal Merkezi Görevlilerine bu vesile ile teekkürlerimi sunarm dedi.

Ana Sayfaya Git