Öğrencilere bağlılık eğitimi

Diyarbakır Yeşilay Şubesi Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı çerçevesinde Sanayi çalışanlarına madde bağımlılığı ve tütün bağımlılığı eğitimi verildi.

Haberler 30.10.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeilay ubesi tarafndan (TBM) Türkiye Bamllkla Mücadele Eitim Program çerçevesinde l Müftülüü ile yaplan ortak çalmada Sanayi Sitesinde Sanayi çalanlarna madde bamll ve tütün bamll eitimi verildi.

Bütün dünyada hzla yaylan madde bamllnn ciddi manada ailelerde ve toplumda yaralar açmaya baladna dikkat çekilen açklamada, bamllkla mücadelenin en önemli ayann bilinçlendirme çalmalar olduu ifade edildi.

Bamllk artyor

Bireylere yönelik yaplan farkndalk çalmalarnn bireylerin kendini zararl maddelerden uzak tutma noktasnda daha dikkatli olmasnn salad ifade edilen programda konuan Rehber Öretmeni Baran Suna, Bamllk Maalesef her geçen gün artmaktadr. Baml bireylerin toplumda hem yaad hem yaatt skntlar bireyler ve toplumsal hastala davetiye çkarmaktadr. Yeilay ubesinin yapt bu çalma bizim için verimli geçti. dedi.

Bamlln zarar halen bilinmiyor

Yeilay Diyarbakr ube Bakan ve ayn zamanda Diyarbakr l Müftülüü Bamllkla Mücadele Koordinatörü Yahya Öger ise, Bir hafta boyunca Okulda yaptmz TBM eitim programnda Madde Bamlln ve Tütün Bamlln arkadalarla beraber konutuk. Üzülerek söylüyorum ki madde bamll hala bu toplumdan ciddi manada zararlarnn bilinmediine ahit oluyoruz. Sanayi çalanlarnn arasnda tütün bamll çok basit alnabilmektedir. ifadelerini kulland.

Bamllk ciddi bir itir ciddiye alnmaldr

Öger konumasnda devamla, Tütün bamlln toplumda hiçbir karlnn olmadn yaplan çalmalardan tütün bamllna bakn çok basit olduu gerçei ile kar karya kalyoruz. Ac olan udur ki; insanlar ya bile bile kendini bu atein içine atmaktadrlar yada bu bamlln ciddiyetinin hala farknda deiller ve elbette ki bu bamllk farknda olunduunda çok geç kalnm olunabilir. Anne ve babalar bu anlamda rol model olma noktasnda söylem ve fiil ikilemini çocuklarna yata biliyorlar bir taraftan Sigarann zararlarn anlatan anne-babalar öte tarafta sigara içiyorlarsa bu ciddi manada çocuun hafzasnda problem tekil etmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git