Öğrencilere itfaiye eğitimi

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Gazi Ortaokulu öğrencilerine Belediye itfaiye görevleri, nelere müdahalede bulunduğu, yangın söndürmede kullanılan kılık kıyafet, araç, malzeme ile yangın çeşitleri hakkında, teorik ve pratik eğitim verdi.

Haberler 27.09.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasnda kutlanan tfaiye Haftas nedeniyle Gazi Ortaokulu örencilerine Belediye itfaiye görevleri, nelere müdahalede bulunduu, yangn söndürmede kullanlan klk kyafet, araç, malzeme ile yangn çeitleri hakknda, teorik ve pratik eitim verdi.

YANGIN BLGLENDRMES

Örencilerin yangn durumunda ne yapmalar gerektiini anlatan ekipler, ayrca örencilerden gelen sorular da yantlad.

Genel bilgilerin ardndan itfaiyenin görevlerinin neler olduu, itfaiyenin sadece yangnlara deil doal afetlere, boulma vakalarna, herhangi bir mekanda mahsur kalan vatanda ve hayvanlar mahsur kaldklar yerde kurtarma amaçl müdahalede bulunduu aktarld. Eitim, Gazi Ortaokulu örencilerine yönelik yaplan yangn söndürme tatbikat ile sona erdi. Tava üzerinde oluturulan yangn tam teçhizatl itfaiye klk ve kyafeti giyen personel tarafndan yangn tüpü ile söndürüldü. Eitimin bu bölümünde örenci ile öretmenlerde yangna müdahalede bulundu ve söndürme ileminin ne ekilde yapldn pratik yaparak örenme frsat yakalad. Tatbikatta ayrca örencilere okul içinde bulunan yangn tüpleri hakknda bilgi de verildi.

ETMLER SÜRECEK?

lk teorik ve pratik yangn eitimini Gazi Ortaokulunda gerçekletiren tfaie Müdürlüü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasnda kent merkezi ile ilçelerde belirlenen okullar ziyaret ederek eitimlerine devam edecek.

Ana Sayfaya Git