Öğrencilere plastik konferansı

Diyarbakır'da "Plastik Hayatlar, İçilen Plastikler ve Kanser" konulu konferans

Haberler 05.12.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çevre Bilincini Gelitirme Dernei (çEBD) Bakan ve Dicle Üniversitesi Eczaclk Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, Plastik Hayatlar, çilen Plastikler ve Kanser konulu konferans verdi.

ehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta konuan Prof. Dr. Temel, 12 yldr Türkiyenin birçok ilinde konferanslara, radyo ve televizyon programlarna seminerlere ve çaltaylara katlarak, petrol ürünlerinden elde edilen plastik ie, kak, çatal ve bardak gibi ürünlerin insanlarn saln nasl olumsuz etkilediini anlattn söyledi.

Bana plastiklere niye böyle çok taktn diye soruyorlar. çünkü, hiç kimse akrabalarmda ve çevremde hasta olmayan yok diyemez. Hastanelere gidiyoruz, herkes hasta. Durup durup dururken bir insann vücudu hasta olur mu? Bu insanlarn hasta olmalarnn nedenlerinden biri de bu plastiklerden kaynaklanyor. diyen Temel, plastiklerin petrol türevlerinden yapldn dile getirdi.

PLASTK ATIKLAR

Temel, Plastik ürünler kanser yapyor. çünkü içine birçok kimyasal katlyor. Bu kimyasallar vücutta hastalk yapar. dedi.

Plastiklerin özellikle scak yiyecek ve içecekle temas etmesi halinde daha da zararl hale geldiine iaret eden Temel, Plastik bir bardaa, tabaa scak bir ey koyduumuzda büzüür. Öyle olduu zaman onu kesinlikle hayatmzdan çkarmamz gerekiyor. Plastik, çatal, bardak, kak ve tabaklarn kesinlikle scak yiyeceklerde kullanlmamas gerekiyor. diye konutu.

Temel, örencilerden bu konuda duyarllk beklediklerini dile getirerek, örendikleri bilgileri aileleriyle de paylamalarn istedi.

Okul Müdürü Vahap Sönmez de, toplumun çevre konusunda yeterli bilince sahip olmadn belirterek, örenciler de çevre bilinciyle ilgili farkndalk olumas için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git