Öğrencilerin kermesi!

Dicle Üniversitesi öğrencileri, geliri Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere kermes düzenledi.

Haberler 15.12.2016 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Ünversitesinde bir araya gelen 9 örenci kulübü Dicle Üniversitesi Müslüman Gençlii Halepe Ensar Oluyor kampanyasyla kermes açt.

lahiyat Fakultesinde açlan kermeste yiyecek, içecek, kitap ve hediyelik eyalar satlyor.

Kermese destek veren klüplerden Genç Kardeler Klübü Bakan Orhan Özgüzel, Suriyedeki sivil insanlara yardm etmek amacyla kermes düzenlediklerini söyledi.

Özgüzel, unlar kaydetti:

Sadece Suriye deil Myanmar, Irak ve dier slami corafyalarda yaayan Müslümanlar zulme uruyor. Eer biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket etseydik ve Hazreti Muhammedin istemi olduu hayat yaasaydk Suriye, Irak ve Myanmar bugün böyle olmazd. Dünyann her yerinde Müslüman gözya dökmezdi.

KERMES DÜZENLEDLER

Polis elerinin de kermeslerine yemek yardmnda bulunduklarn aktaran Özgüzel, Halep halkna yardm götürebilmek için örencilerin bir araya gelmesi, gelecee yönelik bir umuttur. Herkes bu çalmay sahiplendi. Toplanan paralarla Halep halkna un göndereceiz. dedi.

Bilgi ve Erdem Topluluu Bakan Yunus Kaplan ise herkesin elini tan altna koymas gerektiini ve Halepte büyük bir insanlk suçu ilendiini kaydetti.

Tüm Müslümanlardan da ayn duyarll beklediklerini vurgulayan Kaplan, Halepli Müslümanlara destek olmak için kermes açmaya karar verdik. Her örenci elinde gelen imkanlarla bir eyler yapmaya çalyor. Örencilerden youn bir ilgi var. Kapyanyaya ilgi beklentilerimizin üstünde. diye konutu.

Ana Sayfaya Git