Öğrencilerin parkta çoşkulu eğlencesi!

Kayapınar Belediyesi, ilçedeki okullarda eğitim gören başarılı ve maddi durumu düşük bin öğrencinin lunaparkta eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Haberler 19.05.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 19.05.2017 - 09:14

Öretmenleri eliinde ilçedeki lunaparka gelen örenciler, buradaki araçlara bindi. Örencileri yalnz brakmayan Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Mustafa Klç da lunaparkta örencilerle sohbet etti.

- Bin çocuumuzu buraya getirdik

Klç, yapt açklamada, gençleri önemsediklerini, onlara yönelik çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Diyarbakrdaki gençlerin, baarl örencilerin batdaki illeri görmelerini salamak amacyla çeitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Klç, onlar daha önce Kapadokya ve çanakkaleye gönderdiklerini, yakn zamanda anlurfaya yollayacaklarn aktard.

Gençlik Haftas kapsamnda örencileri istekleri dorultusunda lunaparka getirdiklerini ifade eden Klç, u deerlendirmede bulundu:

Bin çocuumuzu buraya getirdik. Daha önce Kültürevi diye bilinen yerlerimizde farkl amaçlarla eitim gören çocuklar vard. imdi biz oray devraldk, yaklak bin 500 örencimiz var. Onlara deerler eitimi, akademik kurslar veriyoruz. Hafta sonlar TEOG snavlarna hazrlanmak için etütler düzenleniyor. Oradaki 60 çocuumuz TEOGda dereceye girdi. O çocuklarmz farkl bir etkinlik kapsamnda geziye gönderiyoruz.

- Ne gerekiyorsa yapmaya hazrz

Klç, gençlerle çalmalarn sürdüreceklerini aktararak, Onlar ülkemizin ve Diyarbakrn gelecei. Onlara her konuda yardmc olacaz, sahip çkacaz. Onlar ahlakl, bilgili, donanml, kaliteli gençler olarak yetitirmeye gayret ediyoruz. Kaymakamlk, Belediye ve Milli Eitim Müdürlüü olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazrz. sözlerine yer verdi.

- çok büyük bir sevap kazanyorlar

MKB Kayapnar Anadolu mam Hatip Lisesi 11. snf örencisi Cihan Ok, etkinlikten mutlu olduunu belirterek, Böyle bir etkinlik bize moral oldu, çok teekkür ediyoruz. diye konutu.

Bu tür etkinliklerin örencileri motive ettiini ifade eden Ok, iki haftadr bugünü beklediini dile getirerek, unlar kaydetti:

Stres atyoruz, eleniyoruz. Bazlarnn buraya gelme imkan yok, bu sayede buraya gelme imkanlar oluyor. Bunun için de çok büyük bir sevap kazanyorlar. çok mutluyum, bize iki hafta öncesinden haber verilmiti, bugünü bekliyordum. çok güzel bir etkinlik oldu, geziyoruz, eleniyoruz, yemek yiyoruz. çok güzel bir duygu anlatlmaz yaanr.

Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi 9. snf örencisi Betül Yldrm da baarlarnn devamnn gelmesi için kendilerine yönelik güzel etkinliklerin yapldn belirterek, organizasyonu yapanlara teekkür etti.

Önünde girmesi gereken bir matematik snavnn bulunduunu ve bu elencenin stres atmasna yardmc olduunu anlatan Yldrm, nallah bu tür etkinlikler her zaman yaplr. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git