Öğrencilerin serviste unutulmaması için proje

VAN Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi'ne giderek, yeteneğini geliştiren ortaokul öğrencisi Deniz Baran Yıldız (14), okul servis araçlarında öğrencilerin unutulmaması için proje geliştirdi. Projede, her öğrencinin oturduğu koltuğun altına bağlanan mekanizmayla öğrencinin servisten inip, inmediği şoföre anında sinyalle bildiriliyor.

Haberler 05.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesinde (YYÜ) açlan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumunun (TÜBTAK) sergisinde bu yl Ar, Batman, Bitlis, Hakkari, Mu, Siirt, rnak ve Vandan 80 proje yartrlyor. Birbirinden baarl çalmalarn yer ald yarmada, en büyük ilgi ise Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezine gidip, yeteneini gelitiren 8inci snf örencisi Deniz Baran Yldzn Artk servislerde kimseler unutulmasn projesine gösterildi. Projenin, okul servis araçlarnda unutulan çocuklar için gelitirildii belirtildi.

SERVSTE UNUTULMAMASI çN

Deniz Baran Yldz, projeyi servislerde unutulan örencilerle ilgili izledii haberlerden etkilenerek, hazrladn söyledi. Projesine ilikin bilgiler veren Yldz, Okul servislerinde artk hiç kimse unutulmasn istiyorum. Daha önce buna benzer olaylar ekranlardan gördük. Bende bu soruna çözüm bulmak için böyle bir proje gelitirmeye karar verdim. Projede, okul servislerinde her koltuun altnda yayl bir sistem ve balant kablolaryla ksa devre yaplarak, servis görevlisinin herkes indikten sonra bir k sistemiyle uyarlmasn kapsyor. Bu proje sayesinde artk kimse servislerde unutulmayacak. Hatta eklentilerle artk çocuklarn çantalar bile servislerde unutulmayacak dedi.

Ana Sayfaya Git