Öğrencisinin okulla arasındaki engelleri kaldırdı

Yüksekova'da görev yapan sınıf öğretmeni Alime Taşcı, dışarı çıkamayan engelli öğrencisine evde eğitim vererek okul ile arasındaki engelleri kaldırdı.

Haberler 03.10.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde öretmenlik yapan Alime Tac, bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen smail Nioya evde eitim vererek okuma yazmay öretti.

lçeye 15 kilometre uzaklktaki Dedeler Köyü ehit Piyade Er Metin Artk lkokulunda 5 yldr görev yapan Tac, Milli Eitim Bakanlnca balatlan Evde Eitim Hizmeti kapsamnda 13 yandaki smaile evde ders vermeye balad.

Yaklak bir aydr örencinin evine giderek ders anlatan, eitimiyle yakndan ilgilenen Tac, 1. snfa kayd yaplan Nioya ksa sürede okuma yazmay ve saylar öretti.

Öretmeniyle kurduu iletiim sayesinde engellerini unutan, hayata bak deien smail, ald eitimle stiklal Marn da ezbere okumaya balad.

Tac, gazetecilere yapt açklamada, smailin bu zamana kadar fiziksel problemlerinden dolay okula gelemediini söyledi.

Bakanln uygulamas kapsamnda örencinin evine giderek ders vermeye baladn ifade eden Tac, unlar kaydetti:

smail umduumdan daha iyi çkt. Okuma ve yazmay, harfleri örendi. Daha önce özel eitim örencisine ders vermemitim. Ailesiyle tantm ve hepsiyle kaynatk. Dersler de güzel geçiyor. Daha önce ders almayan bir örenciye okuma yazmay, stiklal Marn örettik. Bu gurur verici bir durum. Özel örenciye ders vermek ayr bir duygu ve çok elenceli. Meslektalarmzn bu konuda daha fazla duyarllk göstererek böyle örencilerle vakit geçirmesini istiyoruz.

smail Nio ise öretmeninin ilgisiyle okuma azminin arttn belirterek, Öretmenim sayesinde okumay örendim, çok mutluyum. Öretmenimi çok seviyorum. dedi.

Ailesi de smailin her sabah heyecanla uyanarak öretmeninin yolunu gözlediini anlatt.

Ana Sayfaya Git