Öğretmen eğitimi

"Öğretmenlerimizin mesleki gelişimine, Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim ve lisans tamamlama programları ile katkı sağlamayı amaçlıyoruz"

Haberler 17.10.2019 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ile Anadolu Üniversitesi arasnda öretmenlerin akademik, mesleki ve kiisel geliimlerinin desteklenmesi amacyla i birlii protokolü imzaland.

MEB Baöretmen Salonunda düzenlenen törende, Eitimde Birlii Protokolüne, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. afak Ertan çomakl imza att.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mustafa Safran, törende yapt konumada, Anadolu Üniversitesinin açk öretim ve uzaktan eitimdeki rolüne iaret ederek, Öretmenlerimizin mesleki geliimine, Anadolu Üniversitesinin uzaktan eitim ve lisans tamamlama programlar ile katk salamay amaçlyoruz. dedi.

Protokolün hayrl olmasn dileyen Safran, emei geçenlere teekkür etti.

Boyac da mesleki geliim programlarn 2023 Eitim Vizyonu hedefleri dorultusunda sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Anadolu Üniversitesi ile i birliine gittiklerini söyledi.

Anadolu Üniversitesinin yapt çalmalarla Bakanln bir çözüm orta olduuna iaret eden Adnan Boyac, Öretmenlerimize mesleki geliim programlarmzn ulatrlmas, lisans tamamlama programlarnn daha geni imkanlar ve etkili bir sistemle sunulmas için çalmaya devam edeceiz. diye konutu.

Prof. Dr. çomakl ise Anadolu Üniversitesi olarak açköretim sistemi çerçevesinde Bakanla her türlü destei salamak için ellerinden geleni yapacaklarn ifade ederek, i birliinin öretmen eitimlerine ve topluma katk salayacana inandn dile getirdi.

- Öretmenlerin mesleki geliimine katk salanacak

Protokol kapsamnda, Bakanla bal resmi eitim kurumlarnda görev yapan öretmenlerin akademik, mesleki ve bireysel geliimlerine katk salanmas amaçlanyor. Bu çerçevede, öretmenlerin mesleki ve bireysel geliimlerine yönelik yüz yüze ve uzaktan mesleki geliim programlar hazrlanacak.

Anadolu Üniversitesi tarafndan öretmenlerin aratrma, uygulama ve proje çalmalarna akademik ve uygulamal eitim destei verilecek. Ön lisans diplomasna sahip öretmenlere yönelik lisans tamamlama programlar hazrlanacak. Yurt dnda Türkçe öretmenlii sertifika program içeriklerinin hazrlanmas ve yaylmna katk salanacak, yüz yüze ve uzaktan eitimlerde öretim üyesi, materyal ve teknoloji destei verilecek.

Ayrca, öretmenlerin mesleki geliimlerini destekleyecek sempozyum, bilim kamp, seminer, yarma, uygulamal eitim faaliyetleri gibi etkinlikler düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git