Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Kayapınar İlçe Müftülüğü işbirliğiyle “Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli " konulu bir konferans düzenlendi.

Haberler 29.11.2016 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleen etknlikte Grup Kabemin ilahi dinletisi ile balayan program, öretmen konulu iir okumalar ile devam etti.

Bizler, bazen birçok güzelliklerin olmasn isteriz. Ama bazen ters giden bir eyler olabilir, öretmen olarak nasl bir tohum ekmeliyiz ki sonu tatl olsun diyen Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr k, gelecek nesilleri yetitirirken bu bilinçle hareket etmeliyiz dedi.

Öretmenlerin, meslee idealist olarak baladn dile getiren Yazar Sait çamlca ise, balarda bunun kolay olduunu ancak asl zor olann bu idealizmi sürdürmek olduunu belirtti. Okudukça idealist kalndn, okumaynca zamanla tekdüzelie teslim kalndnn altn çizen yazar çamlca, öretmen adaylarna bol bol okumalar yönünde tavsiyelerde bulundu.

ÖRETMEN TOHUMDA ORMANI GÖRMEL

çocuklarla ve gençlerle iletiim kurmakta zorlanan kiilerin sorununun, çocukluklarn veya gençliklerini yaamamalarndan kaynaklandna dikkat çeken çamlca, konferans izleyen öretmen aday örencilere öretmenlik, sabr isteyen bir meslek, bktm artk, bu çocuklardan! diyebilecek konuma gelindiyse, lütfen öretmenlii brakn ve baka bir sektörde ansnz deneyin diyerek tavsiyelerde bulundu.

Meslek gözlüü diye bir kavramn varlndan söz eden çamlca, ayakkab boyacs, ayakkabya, terzi kumaa, öretmen ise insana bakar diye konutu.

Konferans, öretmen adaylarnn, sorularnn cevaplandrlmas ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git