Öğretmenden sonra öğrencilere de tatil

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan protokol ile sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik 8 deneme sınavı yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloğlu "100 öğretmenin yanı sıra il genelinde başarılı 100 öğrencimizi de yurt dışına göndereceğiz"dedi.

Haberler 30.11.2019 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR - Diyarbakr Büyükehir Belediyesince eitime destek amacyla balatlan çalma kapsamnda snava hazrlanan örencilere yönelik 8 deneme snav yaplacak.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve l Milli Eitim Müdürlüünce, Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) ile Liseye Geçi Snav (LGS) için hazrlanan örencilerin performanslarnn ölçülmesi ve deerlendirilmesi amacyla deneme snav yaplmas için hazrlanan protokol imzaland.

ETME DESTEK BRL

Cumhuriyet Fen Lisesinde düzenlenen törende konuan Büyükehir Belediye Bakan Vekili ve Vali Güzelolu, ildeki 500 bini akn örencinin hayata kar güçlü ve mutlu olmas, istedikleri hedeflere ulamasn salamak amacyla protokol imzaladklarn söyledi. Örencilerin geleceklerini kazanmalar adna bu protokolü imzalamaktan büyük bir mutluluk duyduunu ifade eden Güzelolu, protokolün hayrl olmasn diledi.

SOSYAL BELEDYECLK

Güzelolu, en öncelikli alan ve uralarnn eitim olduunu dile getirerek eitimin insandan balayarak toplumu ve gelecei ekillendiren en önemli alan olduunu vurgulad. Hayatn her alannda eitimin vazgeçilmeyen, gerei ertelenmeyen ve bu anlamda asla ihmal edilmemesi gereken bir alan olduuna iaret eden Güzelolu, Diyarbakrda sosyal belediyecilik uygulamasyla örencilerin eitimin her alannda baarl olmasna yönelik bir çalma plan balattklarn aktard.

Tüm örencilerin snava hazrlanmas için 8 deneme snav yaplacan bildiren Güzelolu, unlar kaydetti:

100 ÖRENCYE YURTDII

Bu önemli bir katk olacak. Bu snavlarla kendilerini daha iyi gözlemleyecekler. Bu yln sonunda umutluyuz. çok önemli ve deerli kazanmlar elde edeceiz. 24 Kasm Öretmenler Gününde büyük fedakarlkla çalan, baarl ve öne çkan 100 öretmeni kültür ve moral gezisiyle ödüllendirmitik. Bunun bir taraf eksik kald. 100 öretmenin yan sra il genelinde baarl ve öne çkan 100 örencimizi de yurt dna göndereceiz.

TAçIER CDD BR POTANSYEL

l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer de eitime destek protokolünün Türkiyede bir ilk olduunu, snava hazrlk sürecinde çocuklarn daha iyi bir performans sergileyebilmesi için ölçme ve deerlendirme sistemini hayata geçirmeleri gerektiini söyledi.

Taçer, çocuklarn gerçek snava hazrlanmalarn test edebilecek bir süreç olacak. lçelerde ya da köylerde bir çocuun gösterecei baary yakalayabileceiz. Onu daha da eitim olarak destekleyeceiz. Diyarbakr ciddi bir potansiyele sahip. ifadelerini kulland.

Daha sonra çeitli yarmalarda baar salayan örencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git