Öğretmene eğitim geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca yaklaşık 1 milyon öğretmen için 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla hazırlanan mesleki gelişim programı, eğitim, sanat ve spor başlıklarından belirlendi.

Haberler 03.09.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yaklak 1 milyon öretmenin 2019-2020 eitim öretim ylnn balamas dolaysyla mesleki çalma program ile seminer konular belirlendi.

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüünce, okul öncesi, ilköretim, ortaöretim, hayat boyu örenme kurumlarnda görevli yönetici ve öretmenlerin kiisel, mesleki ve alana yönelik bilgi ve becerilerinin artrlmas, eitim ve öretim süreçlerinde karlalan problemlerin çözümüne yönelik yeni becerilerin kazandrlmas, plan ve programlarn örenci ile çevrenin ihtiyaçlarna göre hazrlanmas ve uygulanmas amacyla hazrlanan program illere gönderildi.

Öretmenlerin 2019-2020 eitim öretim ylnda yapacaklar ve bugün balayan 2019 eylül dönemi mesleki çalma program 5 gün sürecek.

Bu ylki programa göre, öretmenler sadece okullarda deil okul dnda da örenme frsatlarn ön plana çkaran bir dizi mesleki geliim etkinlikleri ile sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katlacak.

llerdeki tarihi ve kültürel mekanlarda konserler verecek öretmenler, sportif etkinliklere ve eitimde drama, müzede drama, doada drama, masal anlatcl, akl ve zeka oyunlar ve oryantiring gibi etkinliklere katlarak becerilerini gelitirebilecek.

Bakanln öretmenlere yönelik mesleki geliim eitimleri için belirledii çerçeve program balklar öyle:

Bütün eitim kademelerinde özel eitim uygulamalar, kapsayc eitim balamnda Türkçenin ikinci dil olarak öretilmesine yönelik öretmen kapasitesinin güçlendirilmesi eitimi, okul yöneticilerinin mesleki becerilerinin geliimi eitimi, okul öncesi ve snf öretmenlerinin rehberlik becerilerinin gelitirilmesi eitimi, STEM eitimi, robotik ve kodlama eitimi, yazlm gelitirme uygulamalar eitimi, eitimde inovasyon için tasarm odakl düünme, bilgi ilemsel ve algoritmik düünme uygulamalar eitimi, zeka oyunlar uygulamalar eitimi, akl ve zeka oyunlar eitimi, müze eitimi, müzede drama eitimi, masal anlatcl uygulama atölyesi eitimi, doada drama, oryantiring, doa yürüyüü, orff eitimi, Bir öretmen bin ritim eitimi, halk oyunlar eitimi, Türkçenin kullanm ve diksiyon eitimi, köy okullarnda birletirilmi snflarda görev yapan öretmenlere mesleki geliim eitimi, öretmenlik meslei etii eitimi, okul aile i birlii eitimi, trafik eitimi teknoloji ve madde bamll eitimi, okul tabanl afet eitimi, kariyer rehberlii, ergenlik çanda bulunan örencilere yönelik snf yönetimi ve disiplin eitimi, ilk yardm eitimi, örencilere çevre bilinci kazandrma eitimi, iddetin nedenleri ve iddete kar alnabilecek önlemler, okul ve çevre güvenlii eitimi, deerler eitimi, kaynatrma eitimi, bireyselletirilmi eitim programlar, iletmelerde mesleki eitim, staj veya younlatrlm eitim uygulamalar, örenci devamszlnn azaltlmas için alnacak tedbirler, güncellenen öretim programlar.

- çocua yönelik istismar konular masaya yatrlacak

Bakanln programna göre, tüm eitim kademelerinde görev yapan öretmenler, il ve ilçe milli eitim müdürlükleri, bilim sanat merkezleri, rehberlik ve aratrma merkezlerinden destek alarak okullarda çocua yönelik ihmal ve istismarn önlenmesi konusunda çalmalar yapacak. Ayrca, okul içinde özel eitim ihtiyac olan örencilere yönelik yaplan çalmalar deerlendirilecek.

Eitime katk salayan i dünyasnn tannm isimleri ile tarm gibi alanlarda inovasyon yaratan giriimcilerin baar öyküleri okullarda paylalacak. Yaayan gazilerle söyleiler yaplabilecek. llerde bulunan okullardan mezun olan devlet adamlar, bilim insanlar ve tannm i dünyasnn temsilcileri, hayrseverlerin örenim hikayeleri paylalabilecek.

Mevlana, Yunus temal iir dinletileri yaplabilecek. llerde Milli Mücadele dönemine ait yaanm öyküler paylalabilecek.

lin corafi ve doal güzelliklerinin tantmna yönelik sosyal bilimler alan öretmenlerinin anlatm eliinde geziler düzenlenebilecek.

- Okul bahçeleri açk snf olacak

Ortaokul öretmenleri ise okul bahçesinin açk snf olarak kullanlabilmesi için mekansal düzenlemelere yönelik fikirler oluturabilecekler. Bu kapsamda okul bahçeleri, sanat merkezi, fen merkezi, oyun merkezi olabilecek.

Ana Sayfaya Git