Öğretmenin önlüğü!

Öğretmenlerden gelen yoğun talep üzerine bugüne uyarlanarak yeniden tasarlanan öğretmen önlükleri, Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde düzenlenen program ile tanıtıldı. Programa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve çeşitli okullardan öğretmenler katıldı.

Haberler 01.11.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyaca ünlü Türk modaclar Aye ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farkl kesimde kadn modeli olmak üzere öretmenler için yeni önlükler tasarlad. Önlükler, stanbuldaki birçok okulda görev yapan öretmenler tarafndan birinci dönem denecek ve alnan geri dönülere göre tasarm üzerinde revizyonlar yaplarak ikinci döneme hazr hale getirilecek.

ÖNLÜÜN YARATTII OLUMLU BR HSSYAT VAR

Yeni tasarlanan önlüklerin tantm programnda konuan Selçuk, unlar söyledi:

Bir yl önce Türkiyenin eitim vizyonunu ortaya koyduumuzda, yenilikten bahsetmitik. Biz bakanlk olarak, eitimde, bilimde, sanatta, teknolojide yenilii üzerimize aldk, vazife olarak giyindik. imdi de yeni öretmen önlüklerimizle, snfta, okulda, tasarm beceri atölyelerindeyiz. Öretmen önlüklerimizin üzerinde çalrken bir meslektamz öyle bir ansn anlatt: Ben çocukken, babam mandracyd, sokakta süt satardk. Bir pazar günü kadnn biri camdan seslendi, ben de yukarya süt götürdüm. Meer öretmenimizin eviymi. Kapy öretmenim açt. Normal pantolonu, gömlei var üstünde ama önlüü yok ya, ben onu ii brakt sandm, ertesi sabah okulda görene kadar aladm evde. Örenci için öretmenin okuldaki duruu, giyim kuam tarz, konumas, hitab çok öretmeni, çocuun gözünde ara tayan detaylar. Esasen sadece çocuk için deil hepimiz için önlüün yaratt bir olumlu hissiyat var dedi.

ÖNLÜK MESLEN GÜçLÜ TEMSLYETDR

1 yldr 1 milyon öretmen 1 milyon fikir projesi ile öretmenlerin fikirlerini aldklarn vurgulayan Selçuk, Önlük sadece bir kyafet deildir. Ustaln simgesidir. Olmuluun, muktedirliin, muvaffakiyetin simgesidir. e balam olmann, çalyor olmann, kollar svamann, kardan görüldüünde sorunlar çözecek kiinin geliyor olduunun, ben buradaym, bilgimle, tecrübemle, deneyim ve yeteneklerimle buradaym demenin temsilidir. Meslein güçlü temsiliyetidir. Biz bir yldr 1 milyon öretmen 1 milyon fikir projesiyle öretmenlerimizin her konuda fikirlerini alyoruz. Buraya gelen fikirlerden artc bir ekilde arlkl olanlarndan biri de öretmenlerin, öretmen giyim kuamna bir düzenleme getirilmesi, önlük giyme talepleri oldu ifadelerini kulland.

Önlüklerin tasarm sürecinde öretmenler ile fikir alveriinde bulunduklarn dile getiren Selçuk, öyle devam etti:

Biliyorsunuz okullarmzda kurulan tasarm beceri atölyelerinde öretmenlerimiz artk çok daha aktif ve deneyime yönelik eitimin içerisinde olacaklar. Yeri gelecek çocuklarn çamurlu elleriyle, yeri gelecek ahap atölyesindeki tala tozuyla, boyayla, renkle, sanatla hemhal olacaklar. Atölyelerin daha da yaygnlaacan düünürsek bu zaten öretmenlerimizin ihtiyac olarak önümüze gelecekti. Buradan hareketle, öretmenlerimizin ve öretmen kurulularnn da görülerini alarak bir önlük tasarm üzerinde çaltk. Gerek kuma içerikleri gerek kesimi, modeli, rengi konusunda öretmenlerimizle hazrlk sürecinde sürekli fikir alveriinde bulunduumuzu belirtmek isterim. Önlüün üzerinizdeki son formunu almas için yaklak 5 aylk bir hazrlk yaplmtr.

Önlüklerin tasarm ve üretim süreçlerinde destekte bulunan herkese teekkür eden Selçuk, Bu hazrlklarda bizlere gönüllü desteini esirgemeyen dünyaca ünlü modaclarmz Aye ve Ece EGEye detayl çalmalar ve bu konuda harcadklar yüksek mesaileri için teekkür ediyorum. Üretimleri gerçekletiren LC Waikiki firmasnn tüm yöneticilerine ve ustalarna da müteekkir olduumuzu ifade etmek isterim. Ben biliyorum ki, pek çok öretmenimiz bu önlükler; okulun tozunu, öretmenliin izini üzerinde tayacak olmann, gün gelip okuluna veda ettiinde önlüünü gururla çkartacak olmann karl olacak dedi.

TÜM ÖRETMENLERN KULLANIMINA YÖNELK BR ZORUNLULUK YOK

Tüm öretmenlerin kullanmna yönelik bir zorunluun olmadn da sözlerine ekleyen Selçuk, Sadece isteyen, ihtiyaç duyan, giymek isterim, diyen öretmenlerimiz için bir seçenek sunduk. stanbul ilk pilotlamay gerçekletireceimiz ilimiz, birinci dönem bitimine kadar bu pilot çalma devam edecek, numune önlüklerimizin denemeleri pilot okullarmzda yaplacak, kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yaplp ikinci döneme hazr hale getirilecek ifadelerini kulland.

HEM RAHAT HEM KULLANILI

Bir mam Hatip Lisesinde edebiyat öretmeni olan Ebru Pikin, Kullandm. ki model yaplm. Gayet iyi okulda daha rahat hareket edebilmemiz için tasarlanm. Ben beendim eklinde konutu. Kocasinan lkokulunun müdürü Erdoan Karahan ise, çok beendik. Öretmenlik mesleine yakr bir ekilde olmu. çok houmuza gitti. Hem rahat hem kullanl. Modern çaa uygun olarak tasarlanm dedi.

Ana Sayfaya Git