Öğretmenler ara tatillerde de "ek ders" ücreti alacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan yeni eğitim-öğretim çalışma takvimi modelinin uygulanmasına ilişkin detaylar belli oldu.

Haberler 18.05.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) gelecek eitim öretim döneminde kasm ve nisan aylarnda uygulanacak ara tatiller, öretmenler için mesleki çalma dönemi kabul edileceinden ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti yaplmayacak.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk tarafndan açklanan yeni eitim-öretim çalma takvimi modelinin uygulanmasna ilikin detaylar belli olmaya balad. Buna göre, 13 haftalk yaz tatilinin iki haftasnn nisan ve kasm aylarnda birer haftalk ara tatil olarak planlanmasn içeren yeni çalma takvimi, 2019-2020 eitim-öretim yl itibaryla tüm okul türlerinde ve ayn anda uygulanmaya balanacak. Takvime yönelik herhangi bir pilot uygulama olmayacak.

Mesleki çalmalar yeniden düzenlenecek

Bakanlk, çalma takvimi modeli dorultusunda öretmenlerin mesleki geliimlerini de yeni batan planlayacak. Buna göre, mesleki çalmalar sene ba ve sene sonu olarak uygulanmaya devam edilecek fakat bunlarn bir ksm ara tatillerde yaplmak üzere Bakanlkça tekrar düzenlenecek.

Bakanlk tarafndan yaymlanacak mesleki çalma takviminde tüm dönemlere ait çalma alanlar ve faaliyet planlar yer alacak. Ayrca u an içinde bulunulan 2018-2019 eitim öretim yl mesleki çalma dönemi ve sene sonu ilemleri daha önce planland ekilde yürütülecek. Yeni takvimin 2018-2019 eitim yl mesleki çalma dönemine herhangi bir yansmas olmayacak.

Öretmenler ara tatillerde ek ders ücretlerini almaya devam edecek

Yeni çalma takvimine göre, 18-22 Kasm 2019 ile 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde birer haftalk ara tatiller olacak ama bu süreçte öretmenler okullarndaki görevlerine devam edecek.

Ara tatillerin öretmenler açsndan en merak edilen ksmlarndan birini oluturan Özlük haklarmzda bir kayp olacak m? sorusu da Bakanlkça açkla kavuturuldu. Öretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdii süreler ve yaptklar çalmalar, mesleki çalma dönemi kabul edileceinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yaplmayacak.

Öte yandan öretmenler, sömestr olarak bilinen, 20-31 Ocak 2020 tarihlerinde örencilerle birlikte ara tatile girecek.

Ana Sayfaya Git