Öğretmenler günü uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden 2019 yılında yapılacak Öğretmenler Günü kutlama ve etkinliklerine ilişkin "Öğretmenler Günü Genelgesi" yayınlandı.

Haberler 31.05.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Kasm 2019 Öretmenler Gününün, 2023 Eitim Vizyonunun ana aktörü olan öretmenlerin aralarndaki mesleki dayanmay, iletiimi, sevgiyi, saygy ve mesleki algy güçlendirerek, öretmenlik mesleinin kamuoyuna daha iyi tantlmasn salayacak ekilde hazrlanan programlarla kutlanmas Genelge ile istenmektedir.

Genelge ekinde ise Ankarada düzenlenecek Öretmenler Günü kutlama ve etkinliklerine il, ilçe ve d temsilciliklerimizden katlacak baarl öretmenlerin seçiminde uyulacak esas ve usullere ilikin formlar yer alyor.

Öretmenler Günü tören ve etkinlik programlarnn hazrlanmas ve uygulanmas için il/ilçe eitim müdürlükleri,okul müdürlükleri ve d temsilciliklerde kutlama kurallar oluturulacak.

Öretmenler Günü kutlama etkinlikleri bakanlk koordinesinde yaplacak. Kutlama ve etkinlikler Öretmenler Gününün yer ald haftay kapsayacak. Kutlama programnda öretmenlerin Bu Benim Günüm diyerek gönülden sahiplenip gönüllü katlaca etkinlikler olmasna özen gösterilecek.

Kutlamalar okullarn önce kendi bünyelerinde gerçekleecek.

l/ilçe milli eitim müdürlükleri,okul müdürlükleri ve d temsilciler web sitelerinde öretmen bilgilendirme sayfalar oluturarak bu sayfalarda öretmenlerin mesleki dayanmalarn güçlendirecek bilgi paylamlarna, öretmenlerin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal faliyetleri ile hastalk,ölüm,evlilik,kan ihtiyac gibi çeitli duyurulara yer verecek.

Ana Sayfaya Git