Öğretmenler "meraklı öğrenci" için buluşacak

Öğretmen Ağı tarafından düzenlenecek Yaratıcı Problem Çözme Programı'nda eğitimciler "Öğrencilerin merakını nasıl artırabiliriz?" temasıyla bir araya gelecek, bu konudaki yeni yöntemleri masaya yatıracak.

Haberler 15.03.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimciler, Yaratc Problem çözme Programnda Örencilerin merakn nasl artrabiliriz? temasyla bir araya gelerek bu konudaki yeni yöntemleri masaya yatracak.

Eitim Reformu Giriiminin yürütücülüünü üstlendii, öretmenlerin meslektalar ve farkl disiplinlerden kii ve kurumlarla bir araya geldii bir paylam ve i birlii a Öretmen A, stanbulun ardndan 23-24 Mart ve 20-21 Nisan tarihlerinde Bakentte Yaratc Problem çözme Programn gerçekletirecek.

Öretmen A letiim Sorumlusu Fulden Ergen, Yaratc Problem çözme Programnda, öretmenlerin her gün karlatklar problemlere yönelik yeni ve farkl bir bak açsyla çözüm gelitirme yöntemlerini örenme frsatn bulduklarn anlatt.

Bu seferki programn ana konusunun Örencilerin merakn nasl artrabiliriz? olarak belirlendiini bildiren Ergen, Programa katlan öretmenler grup olarak çalmalar yapacak. Örencilerin merakn nasl artrabiliriz? temasna yönelik yenilikçi çözümler üretecekler. Her bir grup konuyu farkl açlardan ele alacak. Ankara ayanda 30 öretmenin programa katlmasn hedefliyoruz. bilgisini paylat.

DÖNÜÜMÜN BALADII YER ÖRETMENLERDR

Ergen, sonuncusu geçen hafta stanbulda yaplan Yaratc Problem çözme Programnda, öretmenle örencinin birlikte kefettii örenme sürecinin nasl yaplabilecei, örencilerin yarglanma korkusu duymayacaklar güvenli ortamlarn nasl yaratlabilecei, snflarda merak tetikleyen örenme ortamlarnn nasl oluturulabilecei gibi konulara ilikin önerilerin ortaya çktn aktard.

Program kapsamnda öretmenlerin hafta sonu ikier gün olacak ekilde bir araya geldiini, sahaya inerek aratrmalar yaptn ve grup arkadalaryla bu gözlemlerini paylatn belirten Ergen, buradan edindikleri tecrübeleri de dier meslektalarna aktarma imkan bulduklarn dile getirdi.

Ergen, Denizlide düzenlenecek programda siber zorbaln ele alnacan, ayrca Tokat, zmir, çanakkale, Mersin ve tekrar stanbulda da Yaratc Problem çözme Programnn gerçekletirileceini söyleyerek, unlar kaydetti:

Yaratc Problem çözme Programlarn üç yldr düzenliyoruz. Bu sene geçmi yllardan farkl olarak ilk kez programn tamamn öretmenlerin yürütücülüünde gerçekletiriyoruz. Böylelikle yaratc problem çözme konusunda yetkin öretmenlerin bir araya gelmesine imkan salanacak. Bu programlar sayesinde öretmenler kendi snflarnda, okullarnda yeni bir bak açs salyor ve yeni yöntemler öneriyor. Öretmenlerin yaratclna, öz güvenlerinin gelimesine de katk sunuluyor. Gelitirilen çözümleri kendi snflarnda uyguluyor, tasarm odakl düünme metodunu örenmi oluyorlar.

Eitimde deiimin, dönüümün balad yer öretmenlerdir. Öretmen A serüveninin balad nokta da bu bak açsdr. Bizler yaratc deiim öretmenle balar diyoruz. nisiyatif alan, harekete geçen öretmenleri desteklemek bizim yegane çk noktamz.

Ana Sayfaya Git