Öğretmenler yazdı, bağışı

Öğretmenler yazdı, gelirini de yetim ve öksüzlere bağışladı.

Haberler 29.06.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Solhan ilçesinde geçmi yllarda öretmenlik yapm ve uan eitimcilik hayat devam edenlerin anlarndan oluan bir kitap hazrland. Bask masraflar gönüllü olarak sponsor olan kiilerden karlanan Dünden Bugüne Solhandaki Öretmenler ve eitimciler kitab tamamlanarak baskdan çkt. Solhan Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda kitabn tantm için program düzenlendi. Programda kitabn gelirinin yetim ve öksüz örencilerin eitim giderleri için kullanlaca da açkland.

ÖRETMENLER YAZDI

Kitabn içerii hakknda bilgi veren proje koordinatörü Onur çelik,Solhanda görev yapm olan ve halen aktif olarak çalan öretmen ve eitimcilerin bir arada bulunduu bir biyografi, an ve gerçek yaanm hikayeleri içeren bir kitap çalmasdr. Solhandaki öretmenleri ve eitimcileri bir arada bulundurmak, öretmenlik mesleinin kutsalln insanlara aktarabilmek, eitimci ve öretmenlerin tecrübelerinin kalc bir hale getiren bir eserin faydal olaca düünülerek yazlmtr. Kelimelerin kifayetsiz kald öretmenlik mesleine, bir nebze de olsa kifayet katabilmek, gerçek hayatta yaanm öretmenlik anlarnn tarihte kaybolmamasn salayarak, gelecek nesillere aktarlmasn salamak ve emekli olan, aktif çalan öretmenler ve eitimcilerin tecrübelerinin aktarlmas amaçlanmtr. Eitimcilerin ve öretmenlerin hayatta ne tür zorluklarla karlatklarn insanlarla paylamak ve yaadklarndan ders çkarmak temel hedef olarak gözlenmitir. Kitabn yazarlar önünde ceketimi iliklediim, ülkemizin geleceini yetitiren ve yetitirmeye devam eden deerli eitimcilere huzurlarnzda teekkür ediyorum. Bu kitabn tüm maddi giderleri yerelden, sponsorlardan ve kitaba gönüllü olarak sponsor olan kiilerden karlanmtr. Kitaptan elde edilen bütün maddi gelirler, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz örencilerin eitim malzemelerine verilecektirdedi.

YETM VE ÖKSÜZLER

Projenin hayata geçirilmesinde emei geçenlere teekkür eden lçe Milli Eitim Müdürü Ali hsan Yanlmaz ise, Bu deerli eitimcilerin anlar hatralar bizim bundan sonraki genç nesillere bir örnek tekil edeceine inanyorum. Hatralarda da u vard, bir sevgi, bir sayg, bir gayret, bir dokunu insanlar deiik yerlere götüreceini gördük. nallah yeni nesil gençlerde bu tecrübeli idarecilerden örnek alarak yaamlar boyunca iyi eyler yapacana inanyorum. çok güzel bir proje inallah bunun gibi güzel baka projelerle de tanacamz düünüyorumifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git