Öğretmenlere dolu program!

Milli Eğitim Bakanlığınca 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatil dönemi için öğretmenlere, öğrenci ve velilerin de katılımıyla sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırlandı

Haberler 21.10.2019 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) 18-22 Kasmda yaplacak ilk ara tatil döneminde öretmenler için, örenci ve velilerin de katlmyla sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer ald mesleki çalma program hazrland.

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü tarafndan 2023 Eitim Vizyonu dorultusunda hazrlanan programda, eitim ve öretimin nitelii ve verimliliinin artrlmas, öretmenlerin mesleki geliimlerine katk salanmas, yenilenen öretim programlar hakknda öretmenlerin bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Ayrca derslerin ileniine ilikin öretmenlerin bilgi ve tecrübe paylamnda bulunmalar, eitim ve öretim süreçlerinde karlalan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin gelitirilmesi, örenci, veli ve çevre etkileiminin artrlmas amaçlanyor.

- Bakan Selçuk, öretmenlere canl yaynla seslenecek

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, mesleki çalma programnn ilk günü olan 18 Kasmda, Eitim Biliim A (EBA) üzerinden canl yaynla öretmenlere seslenecek.

Öretmenler ilk gün, 2019-2020 eitim öretim ylnda Kasm ara tatiline kadar geçen sürede gerçekletirilen eitim öretim faaliyetleri ile 2023 Eitim Vizyonu kapsamndaki çalmalar deerlendirecek.

Ayrca, yazlm gelitirme ve zeka oyunlar uygulamalar, müze, masal anlatcl, halk oyunlar, Türkçenin kullanm ve diksiyon, kariyer rehberlii, okulda ilk yardm, çevre bilinci, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bamll eitimi gibi konularda mesleki çalma faaliyetlerinde bulunulabilecek.

- Programa, örenci ve veliler de dahil olacak

Öretmenlerin bireysel, mesleki ve alan geliimlerinin desteklenmesine yönelik etkinlik temelli uygulamalarn yer ald programa, ilk kez örenci ve veliler de dahil edildi. Programda, öretmenlerin, örenci ve veliler ile katlaca sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi.

Bu çerçevede konser, opera, halk oyunlar, dans, resim ve heykel sergileri, Dede Korkut, Mevlana, Yunus Emre, Hac Bekta- Veli gibi deerlerin konu alnd etkinlikler yaplacak. Ayrca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakalarnn olaca programda iir, hikaye, kompozisyon yarmalar da düzenlenecek. Müsabakalara öretmenlerin yan sra örenci ve velilerin de katlm salanacak.

- Öretmene vefa konusu ilenecek

Ara tatil döneminin 24 Kasm Öretmenler Gününün içinde bulunduu haftaya denk gelmesi nedeniyle Öretmene Vefa temasyla, fark yaratan öretmenlerle söylei gibi birçok etkinlik gerçekletirilecek.

ehit öretmenler kabirleri banda anlacak, huzurevinde kalan emekli öretmenler ziyaret edilecek.

Ana Sayfaya Git