Öğretmenlere ek ders ücreti

MEB tatil süresince öğretmenlere 15 saat ek ders ücreti ödeyecek

Haberler 14.03.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca illere gönderilen genelgede öretmenlerin, 16-20 Martta meslekle ilgili çalmalarn yapm saylarak karlnda haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandrlaca bildirildi.

MEB Personel Genel Müdürlüünce Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun imzasyla illere genelge gönderildi.

Genelgede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda dün gerçekletirilen toplantda, dünyada hzla yaylan Koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle baz tedbirler alnmasna karar verildii hatrlatld. Bu kapsamda Bakanla bal eitim kurumlarnda 6-10 Nisanda uygulanacak olan ikinci ara tatilin 16-20 Mart tarihleri arasnda uygulanmasna, 23-27 Martta da uzaktan eitim yöntemiyle eitim öretime devam edilmesine karar verildii vurguland.

Bu süreçte, Bakanla bal her derece ve türdeki örgün ve yaygn eitim kurumlarn tatil edildii, bu eitim kurumlarnda görevli yönetici ve öretmenlerin genel idari izin verildii belirtildi.

GENELGE YAYINLANDI

Genelgede, Ortaöretim Kurumlan Yönetmeliinde Ortaöretim kanunlarmla görevli yönetici ve öretmenler, eylül aynn ilk i gününden derslerin balangç talihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz aynn ilk i gününe kadar geçen süreler ile kasm ve nisan aylarnda yaplacak ara tatillerde, Bakanlkça hazrlanan program dahilinde okullarnda mesleki çalna yaparlar. Mesleki çalma program, okul müdürlüünce yönetici ve öretmenlere bir hafta önceden duyurulur. hükmüne yer verildiine dikkat çekildi.

Dier taraftan MEB Yönetici ve öretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine likin Kararda, Öretmenlere, ilgili mevzuatna göre yaptklar meslekle ilgili çalna sürelerinde bir öretim ylnda dört haftay geçmemek üzere ve fiilen görev yapmalar kaydyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. denildi.

EK DERS ÜCRET ÖDENECEK

Ayn genelgede, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarna Yönelik Mali ve Sosyal Haklara likin 2020 ve 2021 yllarn kapsayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun kararnda da Milli Eitim Bakanlna bal örgün ve yaygn eitim kurumlarnda ders yl içerisindeki i günlerinde genel idari izinli olmalar sebebiyle eilim ve öretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öretmenlerle örencilerin çeitli nedenlerle snf veya okul bütünlüünde izinli saylmalar sebebiyle eitim ve öretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylk karl ders, varsa ek ders, ders niteliinde yönetim, hazrlk ve planlama görevlerini yapm saylrlar. hükmü yer ald belirtildi.

Bu çerçevede öretmenlerin 16-20 Martta meslekle ilgili çalmalarn yapm saylarak karlnda haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandrlacak. Yöneticiler ise bu tarihlerde üzerlerinde bulunan aylk ders karl ders, varsa ek ders, ders niteliinde yönetim, hazrlk ve planlama görevleri yapm saylacak.

Bakanla bal her derece ve türdeki örgün ve yaygn eitim kurumlarnda görev yapan yönetici ve öretmenler, 23-27 Martta üzerlerinde bulunan aylk karl ders, varsa ek ders, ders niteliinde yönetim, hazrlk ve planlama görevlerini yapm saylacak.

Ders d eitim çalmalar ile nöbet görevinin yaplm saylacak görevler arasnda bulunmayacak. Hafta sonu tatil günleri de bu kapsamda olmayacak.

Eitim kurumlar yöneticilerince, bu süreçte eitim kurumlarnda yaplacak dezenfeksiyon uygulamasnn gerçekletirilmesini salamak üzere gerekli tedbirler alnacak.

Ana Sayfaya Git